Šport > Nogomet
10 ogledov

Vidić z zmago vzel slovo od Old Trafforda

nemanja vidić
1/20
Reuters
Srbski branilec Nemanja Vidić se je z zmago (3:1) poslovil od navijačev na Old Traffordu, kjer je igral zadnjih osem sezon. Na tekmi je debitiral 18-letni James Wilson, ki je zabil dva gola. V 70. minuti je v igro vstopil začasni trener Uniteda Ryan Giggs.

Nemanja Vidić je na Old Traffordu odigral zadnjo tekmo pred domačimi navijači Manchester Uniteda, saj se po koncu letošnje sezone seli v italijanski Inter, kjer bo v obrambi pomagal Samirju Handanoviću.

Srbski branilec se je poslovil od gledališča sanj, kjer se je leta 2006 pridružil ekipi legendarnega Sira Alexa Fergusona. Vidića je v ''pokoj'' na Otoku pospremil 18-letni James Wilson, ki je z dvema zadetkoma poskrbel za sanjski uvod v svojo kariero v prvi ekipi rdečih vragov. 

''Ničesar ne obžalujem. Klubu sem dal 100 odstotkov in časa tukaj se bom spominjal kot najlepšega v moji karieri. Bilo je čudovitih osem let, morda sedem let, saj nam v tem trenutku ne kaže preveč dobro. Nikoli nisem računal, da bom ostal v Angliji, saj si tukaj ne želim igrati za noben drug klub kot za United. Imel sem srečo, da sem ostal tako dolgo. Nikoli si nisem predstavljal, da bom osvojil 15 pokalov, vključno s petimi naslovi Premier League in Ligo prvakov. Igral sem za najboljšega trenerja (Sir Alex Ferguson, op. a.) in veliko sem se naučil. To je bila lepa izkušnja. V tem klubu sem se počutil kot del družine,'' je povedal Vidić.

V prvi enajsterici Manchester Uniteda je debitiral 18-letni James Wilson, ki se je s senzacionalno predstavo prislužil stoječe ovacije Old Trafforda. Domači so v uvodnem delu tekme zahtevali enajstmetrovko, potem ko je Maynor Figueroa v gostujočem kazenskem prostoru zrušil Adnana Januzaja, vendar je sodniška piščalka ostala nema. Priložnost za tigre je poskušal pripraviti Robert Koren - slovenki vezist je zaigral v prvi enajsterici Hull Cityja -, ki je podal do Shana Longa, pravočasno pa je posredoval branilec Uniteda Chris Smalling.

Po dobrih 20 minutah igre je moral igrišče zapustiti Phil Jones, ki je staknil poškodbo rame, domačega nogometaša pa so takoj prepeljali v bolnišnico. Na zelenico Old Trafforda je še zadnjič kot nogometaš Uniteda stopil Nemanja Vidić. Edini gol v prvem polčasu je po podaji Fellainija dosegel Wilson in se tako pridružil peščici nogometašev, ki so se že na svoji prvi tekmi vpisali med strelce. Prvi mu je čestital Vidić.

Na začetku drugega polčasa bi lahko prednost Uniteda podvojil Januzaj, ki je streljal z roba kazenskega prostora, na mestu pa je bil vratar Eldin Jakupović. Slednji je v nadaljevanju ubranil še strel Fellainija, odbito žogo pa je za vodstvo z 2:0 v mrežo pospravil Wilson. Gostje so se hitro odzvali in tigre je z natančnim strelom v spodnji kot prebudil Matty Fryatt. Strel Davida Meylerja, ki bi Hull Cityju prinesel izenačenje, je ubranil David de Gea, končni rezultat pa je postavil rezervist Robin van Persie, ki je zadel v polno po podaji Giggsa. United ima tekmo pred koncem prvenstva tri točke zaostanka za šestouvrščenim Tottenhamom.

Angleška liga, 34. kolo, zaostala tekma:

Manchester United : Hull City 3:1 (1:0)
Wilson (31, 61), Van Persie (87); Fryatt (63)
Koren (Hull City) je igral celo tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.