Šport
62 ogledov

Šok za Man Utd, Guardiola prvič izgubil

manchester united EPA
Manchester United je na tekmi sedmega kroga Premier Leagaue zapravil številne priložnosti in iztržil le točko proti najslabši ekipi lige (1:1). Tottenham je premagal Manchester City (2:0).

Rdeči vragi so zabeležili prvi remi v letošnji sezoni, potem ko se je tekma s Stoke Cityjem na Old Traffordu končala z neodločenim izidom (1:1).

guardiola | Avtor: EPA EPA
Domači so povedli v 69. minuti z golom Anthonyja Martiala, zmago pa jim je v 82. minuti preprečil Joe Allen. K izenačujočemu golu je veliko pripomogla nerodna reakcija Davida de Gee.

Stoke City, najstarejša premierligaška ekipa, tudi po sedmih tekmah ostaja brez zmage, s tretjim remijem v sezoni pa se je z zadnjega povzpela na predzadnje mesto ligaške lestvice.

Aktualni angleški prvak Leicester City je na domačem igrišču gostil Southampton. Tekma se je končala z neodločenim izidom (0:0).

V derbiju dneva sta se v Londonu pomerila Tottenham in vodilni Manchester City. Sinjemodri so pod vodstom Pepa Guardiole nanizali šest zaporednih ligaških zmag, tokrat pa so morali na White Hart Lanu priznati premoč Spursom (2:0).

Domači so povedli v deveti minuti srečanja, ko je avtogol dosegel Aleksander Kolarov. Dele Alli je v 37. minuti podvojil prednost Tottenhama, zaključno žogo pa je imel v 65. minuti na voljo Erik Lamela, čigar strel z bele točke je ubranil Claudio Bravo. Ostalo je pri 2:0 v korist Londončanov. Meščani so kljub porazu zadržali vodstvo na ligaški lestvici.

Angleška liga, 7. krog:

Manchester United - Stoke City 1:1 (0:0)
Martial 69.; Allen 82.

Leicester City - Southampton 0:0 (0:0)

Tottenham Hotspur - Manchester City 2:0 (2:0)
Kolarov 9./ag, Alli 37.

Burnley - Arsenal 0:1 (0:0)
Koscielny 90.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.