Šport > Nogomet
26 ogledov

Manchester United želi Jana Oblaka

jan oblak atletico liga prvakov Profimedias
Manchester United se želi okrepiti s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom, ki bi na Old Traffordu zamenjal Davida de Geo.

Angleški nogometni velikan, ki naj bi med poletnim prestopnim rokom za nove okrepitve zapravil več kot 200 milijonov evrov, je navezal stik s slovenskim vratarjam Janom Oblakom.

as naslovnica oblak de gea | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Škofjeločan se je lani za 16 milijonov evrov iz Benfice preselil v Atlético Madrid, ki pa se enemu od največjih zvezdnikov drugega dela pretekle sezone ne namerava kar tako odpovedati. ''Atleti zahtevajo ogromno denarja,'' posrednika pri pogajanjih med vratarjem in Unitedom citira španski dnevnik AS.

Oblak naj bi na Old Traffordu nasledil Davida de Geo, ki je že nekaj časa na pragu madridskega Reala. Kraljevi klub je za španskega čuvaja mreže že posredoval ponudbo v višini 24 milijonov evrov, ki pa jo je Manchester United zavrnil. De Gea razmišlja o tem, da bi vložil uradno prošnjo za prestop, med glavnimi kandidati za njegovo zamenjavo pa je poleg Oblaka še vratar Tottenhama Hugo Lloris.

''United je že navezal stik z Oblakom, vratarjev odgovor pa je bil povsem jasen: 'najprej se morata dogovoriti kluba','' piše AS in dodaja, da se je slovenski reprezentant še pred prihodom na Vicente Calderón pogajal z Real Madridom, vendar se je odločil za Atlete, potem ko je izvedel, da bo Iker Casillas ostal na Santiago Bernabéuu.

Olakov uvod v dresu Atlética ni bil najbolj prepričljiv, po poškodbi Miguela Ángela Moye pa mu je Diego Simeone spet ponudil več minutaže. Škofjeločan je priložnost pograbil z obema rokama in dokazal, zakaj sodi med najboljše vratarje na svetu. ''V tem trenutku so štirje vratarji, ki ji čaka svetla prihodnost. De Gea, Ter Stegen, Courtois in Oblak. Oblak je najmlajši,'' še dodajajo pri španskemu dnevniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.