Svet
127 ogledov

22 mrtvih in več deset ranjenih na koncertu v Manchestru

Teroristični napad v Manchestru
1/24
EPA
Ob koncu nedeljskega koncerta 23-letne glasbenice Ariana Grande v angleškem Manchestru je odjeknila eksplozija. Po poročilih policije je umrlo 22 ljudi, več deset pa jih je bilo ranjenih. Angleška policija primer obravnava kot teroristični napad.

Zdravniški viri navajajo, da so reševalne službe v bolnišnico prepeljale 59 ljudi, še več pa so jih oskrbeli na prizorišču napada. Številni poškodovani naj bi imeli rane, ki so jih povzročili drobci eksplozivnega telesa. Število smrtnih žrtev se je s prvotnih 19 po najnovejših podatkih povzpelo na 22, med njimi so tudi otroci.

PREBERITE ŠE: 

Napad je izvedel samomorilski napadalec, po koncu koncerta v avli dvorane, ko so prisotni odhajali iz dvorane. Policija je potrdila, da je edini napadalec umrl v napadu. Eksplozija je odjeknila ob 23.35 po srednjeevropskem času.

Na koncertu tudi družine

Povprečna starost udeleženk koncerta je bila po navedbah tujih medijev okoli 16 let, med obiskovalci pa so bile tudi cele družine. Andy Holey, ki je na prizorišče prišel po ženo in hčerko, ki sta se udeležili koncerta. "Eksplodiralo je in me vrglo od enih vrat do drugih," je povedal za BBC. "Ko sem vstal, sem videl telesa, ki ležijo na tleh in moja prva misel je bila, da pridem v areno in poiščem svojo družino. Uspel sem jih najti in so v redu."

Bližnjo železniško postajo Victoria Station, ki je povezana s koncertnim prizoriščem, so zaprli nemudoma po eksploziji in bo ostala zaprta ves dan.

Izredni sestanek vlade

Britanska premierka Theresa May je napovedala sklic izrednega zasedanja vlade in izrazila sočutje žrtvam ter družinam. Po napadu na londonsko podzemno železnico leta 2005, v katerem je umrlo 56 ljudi, je to največji teroristični napad na britanskih tleh. 

Priljubljena 23-letna glasbenica

23-letna glasbenica, ki je zaslovela z vlogo Cat Valentine v komični seriji "Victorious", ni bila poškodovana, njena turneja z imenom "The Dangerous Woman Tour" v podporo novemu albumu "Dangerous Woman" pa je prekinjena.

Začela se je februarja v Phoenixu v ZDA, po Manchestru pa bi morala nastopiti med drugim v Belgiji, na Poljskem, v Nemčiji, Švici in Franciji. Kasneje so bili na sporedu še koncerti v Latinski Ameriki in Aziji.

Več sledi ...

Komentarjev 23
  • sprehajalec 13:16 24.maj 2017.

    Spodaj nisi prebral. Prav vsak, ki ga vidimo na posnetkih od tam doli, ima pa v rokah kalašnikovko, pa PKP, pa RPG. Ampak prodaja pa Zahod.izvolili smo ljudi, ki so podzigali vojne za voljo dobickov eu elit. - ...prikaži več Tukaj pa imaš prav. Za naslednje volitve torej priporočaš Ivana Janeza?

  • Igorgeus 08:39 24.maj 2017.

    A to je danes normalno, da so 9-letniki na koncertu? Sam vprašam, da vem kaj svojim rečem, ko bojo hoteli na koncert.

  • MihaPu 17:42 23.maj 2017.

    drugi drugod po svetu zaradi njihove lažnive ter grde koruptivne zunanje politike.