Šport > Nogomet
22 ogledov

Mancini: "Bil je kot Juda Iškariot"

roberto mancini Reuters
Italijanski strateg Roberto Mancini je postregel z novimi podatki glede njegovega odhoda iz Mancehster Cityja.

Roberto Mancini je bil lanskega maja primoran zapustiti klop Manchester Cityja, kluba ki ga je vodil od leta 2009. Čeprav je Italijan medtem že našel novega delodajalca v turškem Galatasarayu, te poteze vodstva 'meščanov' ni nikoli prebolel. Tokrat je razkril še nekaj novih informacij, ki so obkrožale njegov odhod, eno leto po tem, ko je s klubom osvojil naslov državnega prvaka.

Po njegovem mnenju sta na odločitev predsednika Cityja Khalduna Al Mubaraka močno vplivala izvršni direktor Ferran Soriano in športni direktor Txiki Begiristain. Ta dva naj bi njegov odhod načrtovala že kar nekaj mesecevprej, preden se je to dejansko zgodilo.

"Poznam veliko ljudi v nogometu in izvedel sem, da so se že od februarja pogovarjali s tremi ali štirimi trenerji. Vem, da so govorili s Carlom Ancelottijem in Pepom Guardiolo in to isti ljudje, s katerimi sem sedel na večerji pred finalom FA pokala," je bil natančen Mancini.

"Bilo je kot primer Jude Iškariota. Direktorju Al Mubaraku sem popolnoma zaupal, ostalima dvema (Sorianu in Begiristainu op. a.) pa ne. Vejetno jima je on le sledil. Nihče od njih ni imel poguma o tem z mano govoriti iz oči v oči. Odpustili so me za mojim hrbtom, dve tekmi pred koncem prvenstva in niso mi niti dali možnosti, da se poslovim od navijačev," je dejal še vedno užaloščeni Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.