Šport > Nogomet
22 ogledov

Mancini odpuščen pri Cityju, prihaja Pellegrini

roberto mancini Reuters
Zgodilo se je pričakovano: Roberto Mancini je izgubil službo pri Manchestru Cityju, potem ko je njegova ekipa nepričakovano izgubila v finalu pokala FA proti Wigan Athleticu na Wembleyju preteklo soboto. Njegov naslednik bo najverjetneje Čilenec Manuel Pellegrini.

Kar so mnogi angleški mediji navajali že v soboto zvečer, je dobilo potrditev v zadnjih urah ponedeljka. Roberto Mancini ni več trener Manchestra Cityja. Sobotni poraz na Wembleyju proti Wigan Athleticu v finalu pokala FA (0:1) je sodu izbil dno in Italijan je dobil nogo točno leto dni po velikem slavju – na zadnji dan tekmovalne sezone 2011/2012. Takrat so Meščani v infarktni končnici slavili svoj prvi državni naslov po 44 letih. Leto prej so prav v finalu pokala FA dobili svojo prvo lovoriko po 35 letih. Vse to ni bilo dovolj, da bi Mancini ostal na stadionu Etihad tudi v prihodnje.

Klub ni ovrgel navedb, le potrdil

"Z obžalovanjem sporočamo, da Roberto Mancini ni več trener Manchestra Cityja. To je bila težka odločitev, ki je bila sprejeta na podlagi analize, pohiteli pa smo zaradi spoštovanja do Roberta. Kljub vsem naporom klub v tej sezoni ni dosegel ciljev, ki smo si jih zastavili na začetku, z izjemo uvrstitve v Ligo prvakov. Ob tem smo spoznali, da klub potrebuje bolj celosten pristop do vseh aspektov nogometa, in tako bomo v sezono 2013/2014 startali z novim trenerjem," so zapisali na uradni spletni strani Manchestra Cityja.

"O tem govorite že zadnjih šest mesecev, zadnja dva tedna pa sploh preveč. Ne vem, zakaj klub ni ovrgel teh navedb, saj mislim, da niso resnične. Če so resnične, potem sem zelo neumen, saj o tem ne vem nič," je Mancini sicer še po sobotni tekmi na Wembleyju zavračal namigovanja novinarjev, da bo v kratkem izgubil službo.

Prihaja mojster Pellegrini

Dosedanji pomočnik Mancinija Brian Kidd bo začasno prevzel vodenje moštva. Mancinijeva naslednja destinacija bi lahko bil AS Monaco, ki se je v tej sezoni vrnil v francosko Ligue 1, obetajo pa se mu številne drage okrepitve. Naslednji trener Man Cityja bo skoraj zagotovo postal Čilenec Manuel Pellegrini, ki je v zadnjih sezonah vodil špansko Málago

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.