Šport
20 ogledov

Mancini nazaj na klopi Interja

roberto mancini EPA
Samir Handanović in Rene Krhin sta pri črno-modrih dobila novega trenerja. Na klop Interja se vrača Roberto Mancini.

V milanskem Interju prihaja do menjave na trenerskem mestu, so danes potrdili v klubu. Walter Mazzarri vodenje prve ekipe prepušča Robertu Manciniju, ki je Milančane vodil že med letoma 2004 in 2008. 

Triinpetdesetletni Mazzarri je ekipo vodil leto in pol ter z njo lani v serie A osvojil peto mesto ter ekipo s tem pripeljal tudi v evropski pokal. Slabši je bil uvod v letošnjo sezono, v kateri je Interjeva zasedba na 11 tekmah osvojila vsega 16 točk in je šele na devetem mestu prvenstvene razpredelnice. Po poročanju italijanskih medijev je bil z dosežki nezadovoljen indonezijski predsednik kluba Erick Thohir, vsi pa so pričakovali, da bo uprava z menjavo počakala vsaj do mestnega derbija 23. novembra z Milanom.

Mazzarrija bo po poročanju medijev zamenjal 49-letni Mancini, ki je nazadnje vodil carigrajski Galatasaray, poleti pa je bil tudi med kandidati za italijanskega selektorja. Kot kaže, se ta vrača v Milano, kjer je pred leti z ekipo že osvojil prvenstvo, pokal in superpokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.