Šport > Nogomet
14 ogledov

Potrjeno: Mancini na vroči klopi Galatasaraya

roberto mancini Reuters
Turški prvaki so že našli naslednika Fatiha Terima, ki je z Galatasarayem slabo začel letošnjo sezono. Pri "Galati" so v ponedeljek potrdili prihod Roberta Mancinija.

Turški mediji so v ponedeljek poročali, da je nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini novi strateg carigrajskega Galatasaraya. To je kasneje z uradnim obvestilom potrdil tudi klub. Italijan je na klopi turškega prvoligaša zamenjal Fatiha Terima, ki je prejšnji teden predčasno zapustiti klub, oziroma so ga iz njega "vrgli" na glasovanju upravnega odbora, ko je zavrnil podaljšanje pogodbe.

Mancini je po poročanju medijev v nedeljo prispel v Carigrad in se sestal s predstavniki kluba. Ti so v ponedeljek potrdili, da je Italijan podpisal triletno pogodbo, ki mu bo za sezono 2013/14 navrgla 3,5 milijona evrov, nato pa vsako naslednjo še po 4,5 milijona na leto.

Čaka ga veliko dela

Galatasaray je prejšnji teden objavil prekinitev sodelovanja s Terimom, ki je med drugim tudi turški selektor, ekipo pa je po slabem začetku sezone po šestih krogih zapustil šele na desetem mestu prvenstvene lestvice.

Lani je Galatasaray osvojil turški naslov, v Ligi prvakov pa je izpadel v četrtfinalu, ko ga je izločil madridski Real. Mancini je City zapustil po tem, ko je po bledih predstavah v Premier league izgubil še finale pokala FA proti Wigan Athleticu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.