Šport > Nogomet
38 ogledov

Mandžukić prestal zdravniški pregled, štiri leta "bianconero"

Mario Mandžukić in Giuseppe Marotta Profimedias
Mario Mandžukić je opravil vse zdravniške preglede in lahko uradno podpisal štiriletno pogodbo za italijansko ekip Juventus.

Juventus je na uradni spletni strani objavil novico, da je hrvaški reprezentant Mario Mandžukić uspešno prestal zdravniški pregled in podpisal štiriletno pogodbo.

Dosedanji član madridskega Atlética je v nedeljo pristal v Torinu in se dogovoril še za zadnje podrobnosti nove pogodbe, po uspešno prestanem pregledu pa ni bilo več ovir za potrditev prestopa. 

"Kariero sem začel v Marsoniji, ki ima enake barve kot Juventus, nosili smo celo njihove drese z grbom Marsonije. Od malih nog mi je bil Juve simpatičen," je v predstavitvenem videu povedal Mandžukić.

"Srečen sem, da sem v tako velikem klubu. Upam, da me trener pozna, da bo iz mene izvlekel maksimum, pripravljen sem početi vse, kar je potrebno za ekipo do zadnje kaplje znoja. Vedno mi je bilo težko igrati proti Juventusu, dobro poznam vse igrlce. Ne bo se mi težko vklopiti."

"Mandžo" je že sedmi hrvaški član Juventusa, potem ko so v prestolnici Piemonta brcali že Zoran BanAlen BokšićRobert JarniDario KneževićRobert Kovač in Igor Tudor

Atlético bo dobil 19 milijonov evrov odškodnine (in še dva milijona v morebitnih dodatkih) za igralca, ki se je klubu skupaj z Janom Oblakom pred lansko sezono pridružil iz münchenskega Bayerna in bil drugi strelec rdeče-belih z 20 zadetki v vseh tekmovanjih. 

Pri belo-črnih naj bi Mandžukiću na bančni račun kapnilo 3,5 milijona evrov na sezono. Alessandro Matri se vrača v AC Milan, konkurenca hrvaškemu reprezentantu pa bodo Kingsley ComanÁlvaroMorataPaulo Dybala ter Fernando Llorente in Carlos Tévez, če ju Juve ne proda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.