Šport > Nogomet
38 ogledov

Manhester United mu ponuja 55 milijonov

Real Madrid Valencia Liga BBVA Španija prvenstvo Ramos kapetan Reuters
Branilec madridskega Reala Sergio Ramos je vodilne može španskega velikana zaprosil, naj poslušajo ponudbe za njegov prestop. Manchester United mu za podpis petletne pogodbe ponuja 55 milijonov.

Sergio Ramos se je v klubski bazi Vadebebas sestal z generalnim direktorjem Joséjem Ángelom Sánchezom, s katerim sta se pogovarjala o njegovi prihodnosti. Poročali smo, da naj bi španski reprezentant razmišljal o odhodu iz Madrida, zanika pa, da naj bi bila njegova odločitev finančno motivirana.

Ramos pri Realu zasluži šest milijonov evrov na leto, španski mediji pa poročajo, da si jih želi najmanj deset. Njegovi sicer neuradni zahtevi je pripravljen ugoditi Manchester United, ki mu za podpis petletne pogodbe ponuja 55 milijonov evrov. Branilec kraljevega kluba bi v prvi sezoni na Old Traffordu zasluži 12 milijonov, nato pa bi se njegova plača vsako leto zmanjšala za pol milijona, kar bi v peti sezoni znašalo okroglih deset milijonov.

Rdeči vragi so lani podrli klubski (in angleški!) rekord s prestopom Ángela di Maríe, za katerega je Louis van Gaal odštel 75 milijonov evrov. Nizozemski strateg v letošnjem prestopnem roku razpolaga z več kot 200 milijoni evrov proračuna, Ramos pa bi v gledališču sanj zaslužil približno enako, kot sta v preteklem letu v žep pospravila na primer Wayne Rooney in Radamel Falcao. S tem bi postal eden najbolje plačanih rdečih vragov.

Ramos, ki naj bi bil zaradi odhoda Carla Ancelottija in nejasne prihodnost Ikerja Casillasa v slabih odnosih s predsednikom Florentinom Pérezom, je tako nenamerno postal osrednji člen sage o prestopu Davida da Gee. Van Gaal je za prihod branilca, s katerim bo poskušal zapolniti vrzel po odhodu Ria Ferdinanda in Nemanje Vidića, pripravljen poleg španskega čuvaja mreže plačati še 30 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.