Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Maraaya: Pričakujeva, da se uvrstiva v finale

Maraaya Saša Despot
Poklepetali smo z Marjetko in Raayom, ki sta nama zaupala, kakšna bosta obleka in scena na evrovizijskem odru ter da se zelo veselita ocene strokovne žirije.

Glede na to, da sta že pred samo Evrovizijo veliko hodila okoli, sta imela veliko obveznosti … kdo je v tem času skrbel za vajina sinova?
Raay:
V bistvu sva šla samo v Amsterdam, samo na Nizozemsko. Imava pa dve babici, vendar sta obe zelo daleč, ena je v Žalcu, ena pa na Jesenicah. Imava pa velik privilegij, saj nama pomaga ena od Marjetkinih dobrih prijateljic, ki je mama Marjetkine učenke. Smo zelo dobri prijatelji in otroka sta nanjo zelo navezana, kot na tretjo babico. Ko so pri njej, sva skoraj najbolj mirna.

Kaj pa na Dunaju?
Raay:
Na Dunaj smo odšli vsi, skupina Singpop, najina sinova, babica … Cel komplet.

Kako vajin starejši sin, ki je star tri leta, reagira na celotno situacijo? Se že zaveda, kaj se dogaja?
Raay:
Je navijal in ve, kaj se dogaja. Tudi, ko je bil Perpetuum Jazzile in ko sva jokala, naju je gledal, kaj se dogaja, zakaj jokava. Pokazal sem mu, da se lahko zjoka tudi pri taki situaciji. Spremlja, kaj se dogaja.

Kako bosta z Marjetko poskrbela za sinova, ko bosta odšla na Dunaj?
Marjetka:
Oba gresta z nama za pet dni, v družbi obeh babic, tete in njenega partnerja. V času Evrovizije bosta šla spati, ker imava glede tega urnika strog red. Edina izjema bo zadnjih pet dni, ko bova z Marjetko po cele dneve v studiu, takrat bosta na počitnicah pri babici.

Na stavnicah sta zelo visoko uvrščena? Vama to predstavlja velik pritisk?
Raay:
To je čista žurka, kar se teh stavnic tiče. To je zelo relativno, ker ne veš, kdo dela te strani, ali so oboževalci? Dejstvo je, da je pesem opažena, kar ti daje energijo, ki smo jo Slovenci mogoče že malo izgubili. Zdi se mi, da to daje neko upanje in to, da si mogoče lahko drzneva upati, da bova med top tri. Finale že kar malo pričakujeva.

Ali menita, da je pesem všeč tudi strokovni žiriji?
Raay:
Strokovne žirije se zelo veseliva. Imava veliko sreče, ker imava nekakšen presek strokovne žirije in ljudi, kar je res težko doseči.

Sta za Emo pripravila več pesmi, preden sta se odločila za zmagovalno?
Raay:
Na javni razpis sva poslala samo to pesem. Sva pa izbirala med štirimi skladbami. V strogi diskretnosti sva te pesmi dala poslušati več kot 100 ljudem in jih prosila, da izberejo tisto, ki jim gre najbolj v uho. Predvajala sva jima samo refrene pesmi. Izbrati je bilo zelo težko, ker so vse štiri pesmi narejene za hite, tako da, če izbiraš med štirimi potencialnimi uspešnicami, je potem ta, ki jo poslušalci izberejo, verjetno prava. Kar dober sistem, mogoče ga bom še kdaj uporabil.

Zakaj sta se odločila za modni dodatek – slušalke?
Raay:
To je čisto Marjetkina psihološka taktika, saj je želela na odru predstaviti to mirnost in intimo, ki jo ona doživlja v studiu. Najprej je poskusila s temi velikimi slušalkami in je to začelo funkcionirati. Kmalu je to postal še zaščitni znak in nisva si mislila, da se bo to toliko razbohotilo. Ko sva videla, da se to resnično zelo širi, sva tudi midva to zagrabila kot najin imidž.

Nam lahko izdaš, kakšna bo obleka?
Marjetka:
Obleka bo nadgradnja tiste z Eme. S seboj bova vzela obe, po vsej verjetnosti pa bom nastopila v novi obleki, a vse je odvisno od tega, kakšna bo luč na odru. Je podobna prejšnji, a je vseeno malo bolj evropska, ima novo, usnjeno čipko.

Za kakšno sceno na odru sta se odločila?
Raay:
Ne bo cirkusa, ne bo ognja in vsega tega. Hočemo glasbo, hočemo prvinskost, hočemo Marjetkin glas, hočemo violinistko, to je to, kar hočemo … Da pride glasba do izraza. Malo se bojimo, ker si prepuščen temu, kaj oni naredijo z ozadjem in smo se bali, kaj bo.

Marjetka: Jaz sem se samo bala, da mi bodo vklopili Windows media player (smeh), zato smo se odločili, da bomo imeli črnino. Tako da bo velik kontrast med obleko in odrom.

Sta morda prosila za nasvet koga, ki je že nastopil na Evroviziji?
Raay:
V bistvu sva imela pogovore z različnimi ljudmi odprtih glav in razmišljanj in tako prišla do nekega zaključka.

Imata morda kakšen ritual pred nastopom? Kakšen predmet za srečo ali kaj podobnega?
Raay:
Marjetka si nadene slušalke, jaz imam amulet že od Eme. Oba verjameva v te energije, na ta način se pripraviva, da sva mirna, da nisva živčna in preveč evforična. To je najbolj pomembno!

Bo Maraaya delovala kot duo tudi po Evroviziji?
Raay:
Seveda, to sva midva. Ostala sva sama (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.