Šport
21 ogledov

Maradona: Z mano so ravnali kot z idiotom

Diego Maradona v Zagrebu Pixsell
Legendarni nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona bo stiskal pesti za Argentino na finalu Davisovega pokala v Zagrebu.

Eden najboljših nogometašev vseh časov Diego Armando Maradona je sinoči priletel v Zagreb, kjer bo navijal za argentinsko teniško reprezentanco. Ta se bo v finalu Davisovega pokala pomerila s Hrvaško.

Legendo so že na letališču pričakali hrvaški in argentinski mediji, zbralo pa se je tudi nekaj oboževalcev nekdanjega nogometaša. A 56-letnik, v hrvaško glavno mesto je prispel v družbi 31 let mlajšega dekleta Rocío Olive, ni bil zadovoljen s sprejemom.

"Dobro sem potoval. Takole ne bom govoril, to je nered," je na letališču argentinskim novinarjem dejal Maradona, hrvaškim pa ni odgovarjal. Zmotilo ga je dejstvo, da ni bilo novinarske konference. "Prišli so do mene in Rocio ter z mano ravnali kot z idiotom. Nisem zaslužil takšnega odnosa. Če bi se dobro organizirali, bi govoril, zdaj pa ne bom." Po teh besedeah je besno zapustil letališče.

Maradona, ki je znan po svojem navijanju za teniško izbrano vrsto Argentine, se je kasneje namestil v zagrebškem hotelu DoubleTree Hilton, kjer prebivajo tudi teniški igralci. V hotelu so zdaj strožji varnostni ukrepi. Zadnji obisk nogometaša na Hrvaškem je vzbudil veliko prahu, pred dvema letoma se je v Dubrovniku stepel na ulici.

Argentinski teniški igralci so sicer navdušeni, da jih bo spodbujal tudi Maradona. "Navijam za Boco Juniors in obožujem Maradono. Pa vsaj on je človek, ki je odigral tekmo z zlomljenim gležnjem," je dejal Leonard Mayer. Njega in kolege naj bi v Zagrebu vzpodbujalo kar okoli 3.000 Argentincev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.