Slovenija
23 ogledov

Maratonci bodo zaprli Ljubljano

maraton Mestna obcina Ljubljana.
Zaradi tradicionalnega ljubljanskega maratona bo jutri močno omejen promet po vsej Ljubljani.

V soboto in nedeljo bo že 19. Ljubljanski maraton, zaradi katerega bo tokrat zaprtih več cest kot v preteklih letih, saj bodo po novi progi maratonci pretekli le en krog, kar pomeni, da bo zaprtih precej več cest. Organizatorji vsem tekačem svetujejo prihod mesto ob 8. uri, če je le mogoče z javnim prometom.

Obvoz bo imelo tudi več linij mestnega avtobusnega prometa. Nekatere proge pa v določenem časovnem obdobju sploh ne bodo obratovale. V soboto in nedeljo bo predvidoma popolnoma zaprto ožje mestno središče okoli Kongresnega trga in Slovenske ceste, ostale zapore cest pa so v večini omejene glede na ure, ko bodo tam potekali teki. 

Na ceste okoli 18.000 tekačev

Na nedeljskem tekaškem preizkusu na 42-kilometrski progi se bo pomerilo 2.500 maratoncev, na 21-kilometrsko progo pa se bo podalo 8.500 tekačev. 10-kilometrsko progo pa bo preteklo predvidoma 7.000 udeležencev. Start teka bo na Slovenski cesti, cilj pa na Kongresnem trgu. Trasa bo potekala po ulicah in cestah v središču mesta in v njegovi okolici. V nedeljo se bo tek na 10 kilometrov začel ob 8.30, teka na 42 in 21 kilometrov pa ob 10.30, že 10 minut prej bo start paraplegikov na najdaljši razdalji.

Vreme bo!

Letošnji tekaški spektakel po ljubljanskih ulicah bo tudi prelomen.Prvič doslej bodo namreč tekači najdaljšo 42-kilometrsko razdaljo pretekli v enem krogu. Tekmovalci so si sicer že od nekdaj želeli, da bi 42-kilometrsko progo pretekli v enem krogu, a takšne proge doslej zaradi različnih omejitev niso uspeli pripraviti.

Tekačem se za zdaj v nedeljo obeta sončno, čeprav ne preveč toplo vreme.

Komentarjev 2
  • Avatar hal69
    hal69 07:48 25.oktober 2014.

    Naj grejo tečt okoli LJ. Kaj imam jaz od tega, če nikamor ne morem? Bi moral na britof babico peljat sveče prižigat, a naj tudi ona laufa?

  • beez 21:43 24.oktober 2014.

    ...kako po Vojkovi? Mimo interventne službe gasilske brigade ljubljana? Kako bodo pa izvažali na intervencije, mimo tekačev???