Šport
18 ogledov

Maratonska farsa: mendranje policistov in prosjačenje za avtobus

maraton Indija EPA
Maraton v Indiji se je začel in končal s popolno farso. Najprej so gledalci videli mendranje policistov s strani tekačev, na koncu pa še prosjačenje favoritov maratona.

Trije najhitrejši tekači so sledili službenemu vozilu, ki očitno ni poznal trase maratona, zato je na 16 kilometru zavil v napačno smer. Omenjeni trije so mu sledili še štiri kilometre, ko so ugotovili zmoto. Bilo je seveda prepozno za povratek v dirko, zato so se na cilji odpeljali z avtobusom.

"Najhuje ni, da smo ostali brez denarne nagrade, temveč ponižanje, ki smo ga doživeli, ko smo morali mimoidoče prositi za denar, da smo se lahko odpeljali na cilj, kjer so nas čakala oblačila in osebni predmeti," je dejal eden od treh.

Policisti pomendrani na startu

Organizatorji so priznali napako, hkrati pa so se morali opravičiti tudi ostalim udeležencem, saj to ni bil edini spodrsljaj na tekmi. Prava zmeda je nastala na startu, ko je večkratni svetovni in olimpijski prvak Haile Gebreselassie dal znak za začetek teka. Udeležence so pred predčasnim startom zadrževali policisti, ki pa se ob znaku Gebreselassieja niso dovolj hitro umaknili, zato jih je množica pomendrala. Na srečo ni bilo huje ranjenih, le start se je močno zavlekel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.