Šport
55 ogledov

"Maribor bo osvajal točke"

Olimpija, Chelsea Saša Despot
Na redni novinarski konferenci Chelseaja je portugalski strateg Jose Mourinho ocenil Maribor kot zelo nevarnega v Ligi prvakov.

Chelsea se bo v Ligi prvakov pomeril s Schalkejem, lizbonskim Sportingom in Mariborom, ki bo v skupini G nastopal kot edini prvak nacionalnega prvenstva.

"Na papirju izgleda, da imamo nekoliko lažjo supino, a le na papirju. Na koncu dneva moramo vseeno zaigrati proti nemški ekipi. Nemci so Nemci. Gre za svetovne prvake, odlično ligo, močne nogometaše. V minuli sezoni smo se s Schalkejem pomerili dvakrat in jih dvakrat tudi premagali. A nihče ne more reči, da se bo to ponovilo. Vedno spoštujem tudi portugalske ekipe, ne samo zato, ker sem Portugalec, ampak zato, ker jih dobro poznam. Prvenstvo morda ni tako močno, a v njem so trije veliki klubi (Benfica, Porto, Sporting; op. p.). Vsi imajo določen status, zgodovino in izkušene igralce, ki jih ni strah igrati na velikih tekmah. Sporting bo težek tekmec," je o Chelseajeveh in Mariborovih nasprotnikih menil trener Londončanov José Mourinho.

"Maribor nima kaj izgubiti"

In Maribor? "Kot vsi novinci v Ligi prvakov bo zelo nevaren. Ničesar nimajo izgubiti, dobijo pa lahko prav vse. Z udeležbo so za slovenski klub zbrali veliko količino denarja, zdaj pa se bodo trdo borili za vsako točko. Ogledal sem si njihov dvoboj proti Celticu, igrati na Celtic Parku je težko za vsakogar. Tam so zaigrali z velikim srcem. Drugim ekipam bodo odščipnili nekaj točk," je o vijoličastih dejal portugalski strateg, ki bo tako v Slovenijo prišel še drugič v kratkem času. Pred začetkom sezone se je namreč Chelsea v prijateljski tekmi pomeril z Olimpijo, po zaostanku z 0:1 pa je z dvema goloma v drugem polčasu zmagal 2:1.

"Skupina je zelo uravnotežena," je svojo oceno sklenil portugalski strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.