Šport
42 ogledov

Naslednji so na vrsti Izraelci

marcos tavares Nino Verdnik
Nogometaši Maribora so na povratnem dvoboju z 2:0 premagali Zrinjski in si tako priigrali še vsaj štiri evropske tekme.

Maribor je na gostovanju v Mostarju izržil remi brez zadetkov, na povratnem dvoboju proti Zrinjskemu pa ga je tako v 3. kolo kvalifikacij za Ligo prvakov peljala le zmaga. V naslednjem kolu se bodo po uspehu z 2:0 pomeril z Maccbijem iz Tel-Aviva. Slednji zaradi razmer v Izraelu domače tekme ne bo odigral na svojem stadionu.

V prvih 15 minutah so si največjo priložnost sicer priigrali gostje. Velibor Djurić je v kazenskem prostoru sprožil z desne strani, a je bil Jasmin Handanović na pravem mestu. Gostitelji so kasneje poskušali z nekaj streli od daleč, a je žoga po strelu Dareta Vršiča zgrešila gol, poizkus Marcosa Tavaresa z roba kazenskega prostora pa je zanesljivo ukrotil vratar Ratko Dujković.

Pritisk Maribora in vodstvo

V 35. minuti je Jean-Philippe Mendy podal hitro žogo v kazenski prostor, Agim Ibraimi pa je bil pred golom gostov le za las prekratek. Že v naslednjem napadu je v kazenskem prostoru z lažjo pomočjo branilca padel Tavares, a je sodniška piščalka ostala nema. Tavares je že v 38. minuti znova poizkusil, vendar je njegov strel skoraj iz mrtvega kota Dujković pravočasno blokiral. Skoraj nemogoče pa je Tavares zapravil v 40. minuti. Najprej je sam proti goču tekmeca stekel Ibraimi, njegov strel je čuvaj mreže zaustavil, a je na odbito žogo prvi prišel Brazilec, ki pa je z 11-ih metrov streljal mimo leve vratnice.

Nad aktivnim Tavaresem je bil v 44. minuti storjen tudi prekršek na oddaljenosti 20 metrov od vrat. K žogi je stopil Vršič, jo z levico poslal preko živega zidu v zgornji desni kot vratarja, Dujković pa se je okroglega usnja le dotaknil, prvega zadetka Mariborčanov pa ni uspel preprečiti. V sodnikovem podaljšku se je znova iz oči v oči z vratarjem znašel Ibraimi, a je prvi le uspel ubraniti strel makedonskega reprezentanta.  

Vijoličasti so v prvih 45 minutah devetkrat streljali na gol tekmeca, pet žog pa je od tega poletelo v okvir vrat. Gostje, ki so imeli sicer večjo posest žoge, so sprožili dvakrat, enkrat na gol.

Borbenost Stojanoviča za 2:0

Na začetku drugega polčasa je imel Zrinjski prosti strel z zelo podobnega položaja kot Maribor ob koncu prvega dela igre, vendar je bil kapetan Pero Stojkić precej manj natančen kot Vršič. Streljal je visoko preko prečke. V 56. minuti je bila dosojena enajstmetrovka za Maribor. Branilec vijoličastih Petar Stojanović se je pognal za že izgubljeno žogo, ki pa je Dujkoviću spolzela iz rok. Vratar je najverjetneje še pravočasno posredoval, a je ruski sodnik Sergej Lapočkin ocenil, da je pri tem nepravilno oviral mladega slovenskega nogometaša. Enajstmetrovko je nato zanesljivo izvedel Ibraimi.

V 74. minuti je Stojanović lepo kombiniral z Ibraimijem, prišel do strela za las znotraj kazenskega prostora, a je žoga oplazila branilca in končala mimo vrat. V 81. minuti je na sredini igrišča napako storil Amir Dervišević, na njegovo srečo pa so gostje z lepega položaja streljali izjemno slabo. Kasneje je Mendyju z bližine strel zaustavil Dujković.

"Zmaga je zaslužena"

"Mislim, da je današnja zmaga zaslužena, bili smo boljši vse srečanje. Zrinjski se je dobro postavil, ni nam omogočal igre, a bili smo potrpežljivi, nadzorovali smo potek tekme, stopnjevali ritem proti koncu prvega polčasa, imeli priložnosti in zabili po prostem strelu. V drugem polčasu smo vedeli, da bomo imeli dovolj prostora, zadeli smo še enkrat in zasluženo zmagali. Vložek v tekmo je bil ogromen, vedeli smo, da bomo morali imeti potrpljenje, vedeli, da se nam bo priložnost ponudila, imeli smo dve lepi priložnosti, a nato smo bili uspešni po prekinitvi. O naslednji stopnički še ne razmišljamo, šele zdaj se bomo okvirno lotili analize Maccabijam," je po tekmi dejal trener Maribora Ante Šimundža.

 

Maribor : Zrinjski                     2:0 (1:0) 
Vršič 45., Ibraimi 57./11-m

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.