Šport > Moto športi
53 ogledov

Márquez padal na treningu, v boksu, na odru

marc marquez
Aktualni svetovni prvak Španec Marc Márquez ima za seboj pester dirkaški konec tedna v španski prestolnici.

Marc Márquez (Honda) je osvojil drugo mesto na VN Katalonije in v skupnem seštevku zadržal stik z vodilnim Maverickom Vinalesom in njegovim najbližjim zasledovalcem Andreo Doviziosom.

Španec se je med sobotnimi kvalifikacijami kar štirikrat pobliže spoznal z asfaltom, med jutranjim ogrevanjem pred dirko pa je še nerodno padel v boksu.

S tem pa njegovih težav še ni bilo konec, saj ga je takoj po startu sedme preizkušnje sezone zadel nespretni Danilo Petrucci.

Dirkača sta nevarno "zaplesala", a na srečo vseh vpletenih ustrezno reagirala in z veliko mero spretnosti ostala na svojih motociklih.

Po štirih padcih v soboto in le enem v nedeljo se je Márquez na dirki uspešno izmikal asfaltu in privozil pomembnih 20 točk v lovu na Vinalesa.

"Pred dirko sem čutil več pritiska kot takrat, ko sem se na zadnji dirki potegoval za naslov prvaka. Po petih padcih... V takšnih situacijah moraš narediti razliko in ostati zvest svojemu stilu. Bil sem previden, a še vedno sem pritiskal," je povedal 24-letnik.

Márquez se iz svoje nerodnosti norčeval med podelitvijo na zmagovalnem odru, kjer se je namerno zavalil po tleh in tako navdušil občinstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.