Slovenija
6 ogledov

Marca bo porabil skoraj pol letnega proračuna

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, kovanci, Evro, finance, foto: Bostjan Taco Boštjan Tacol
Sodeč po podatkih finančnega ministrstva bo urad za Slovence v zamejstvu marca porabil kar 3,5 milijona od dobrih osem milijonov, kolikor znaša njihov letni proračun.

Z urada za Slovence v zamejstvu in po svetu so nam sporočili, da finančno podpirajo dejavnosti Slovencev v tujini. "88 odstotkov vsega svojega proračuna namenimo financiranju na podlagi javnih razpisov. Običajno sta razpisa dva na začetku leta, eden za prijavitelje iz zamejstva in eden za Slovence po svet," so nam sporočili.

Prvi in najobširnejši razpis se pravkar zaključuje, izplačila bodo izvršena najkasneje do aprila, drugi razpis bo objavljen najverjetneje do konca marca.

"S pravočasnimi plačili ohranjamo redno delovanje slovenskih skupnosti izven meja Slovenije in jih spodbujamo k načrtovanju aktivnosti na področju povezovanja z matično domovino, kulturnih prireditev, večjo prisotnost slovenskih medijev, umetniškega ustvarjanja in izobraževanja ter povezovanja na gospodarskem področju," še pojasnjujejo na Uradu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.