Šport
65 ogledov

Marcel Rodman bo igral za KAC

sport 08.02.09 Marcel Rodman, hokej, kvalifikacije za OI, 3. krog, Nemcija - Slo Saša Despot
Marcel Rodman, ki je na zadnji reprezentančni akciji kot kapetan na domačem ledu vodil slovensko hokejsko reprezentanco, bo sezono nadaljeval pri celovški ekipi KAC v ligi Ebel.

Marcel Rodman je bil doslej član zagrebškega Medveščaka v ligi KHL, kjer pa ni imel veliko priložnosti za igro, zato se je z Zagrebčani dogovoril za selitev v Celovec.

Celovčani so tako v dobrih dveh mesecih dobili še drugega slovenskega reprezentanta. Jan Urbas je za koroško moštvo odigral deset tekem, nato pa pred mesecem dni našel nove izzive na švedskem pri Västerasu. Njegov slovenski naslednik pa bo Rodman, je danes sporočil KAC.

Koroški klub je še dodal, da 33-letnega izkušenega slovenskega reprezentanta v Celovcu pričakujejo že danes zvečer, ko naj bi opravil zdravniški pregled, ni pa znano, kdaj bo prvič oblekel dres rdečih; če bodo hitro uredili papirje, bi lahko novim soigralcem pomagal že v ponedeljek na tekmi z Dunajem. Za starejšega od bratov Rodman razširjeno avstrijsko prvenstvo ni neznano okolje, saj je v dresu Jesenic, Dunaja in Gradca odigral kar 378 tekem.

Selitev je potrdil tudi zagrebški klub; v Zagrebu so pojasnili, da so se dogovorili za Rodmanov prestop v Celovec, ker je slovenski hokejist, nezadovoljen s skromnimi minutami, ki jih je preživel na ledu, sam izrazil željo po odhodu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.