Šport
16 ogledov

Marguč v finale, poraz Zormana

danijel šarić barcelona EPA
Rokometašem Barcelone so se v finalu lige prvakov pridružili igralci Veszprema.

V prvem polfinalu zaključnega turnirja v Kölnu je Barcelona s 33:28 (16:14) premagala Kielce Uroša Zormana, v drugem polfinalu pa je Veszprem Gašperja Marguča z 31:27 (13:13) ugnal Kiel.

V drugem polfinalu v znova razprodani Lanxess Areni se je Barceloni pridružil Veszprem. Kar v prvem polfinalu ni uspelo Zormanu s Kielcami, je uspelo Marguču z Veszpremom - oba kluba še namreč nimata naslova v ligi prvakov, Madžari bodo priložnost za to imeli v nedeljo. Katalonci se bodo proti Madžarom borili za deveti naslov v ligi prvakov.

Nemški prvak je sicer začel dobro in v četrti minuti vodil z 2:0, nakar je Veszprem iz minute v minuto prevzemal pobudo. V 22. minuti je vodil z 9:8, na odmor pa sta ekipi šli poravnani. V drugem delu so Madžari zaigrali bolje, v 36. minuti vodili 18:14, v 50. 27:21, Kiel pa do konca ni več našel moči za priključek.

Tako kot Zorman se tudi Marguč ni vpisal med strelce. Najboljši strelec je bil sicer Aron Palmarsson z devetimi goli za Kiel, Momir Ilić je za Veszprem dal enega manj.

Tekma za tretje mesto bo v nedeljo ob 15.15, ob 18. uri pa finale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.