Šport > Zimski športi
8 ogledov

Maria poklicala Vonnovo: "Misli le na OI"

Maria Riesch Žurnal24 main
Tri ure po grozljivki, ki jo je na uvodu SP v alpskem smučanju ob padcu na superveleslalomu ter hudi poškodbi noge in kolena doživela ameriška smučarka Lindsey Vonn, jo je poklicala njena velika tekmica Nemka Maria Höfl-Riesch.

"Skušala sem jo potolažiti in pomiriti ter jo spodbujati. Iz osebnih izkušenj vem, da taka tolažba sicer ni veliko," je dejala Nemka Maria Höfl-Riesch in nemškim novinarjem pojasnila, kaj ji je v kratkem telefonskem pogovoru dejala 28-letna Američanka, ki si je ob padcu raztrgala kolenske vezi in zlomila golenico: "Lindsey ne odneha. Pravi, da misli le na Olimpijske igre v Sočiju leta 2014. Storila bo vse, da bo na njih lahko zastopala svojo državo."

Vonnovo bodo sicer prihodnji teden operirali v ZDA, na kliniki v Vailu v Coloradu. Iz bolnišnice v Avstriji so jo že odpustili, vendar niti ona niti ameriška ekipa zaradi medijskega pritiska ne želita izdati, kdaj bo zapustila Avstrijo. Najboljša smučarka v hitrih disciplinah je vseeno podala izjavo: "Hvaležna sem vsem navijačem, ki mi stojijo ob strani. Pomagali so mi, da sem ostala pozitivna. Naredila bom vse, da se bom na tekme vrnila do OI v Sočiju."

Zdravniki verjamejo, da bo na smučeh spet stala že čez osem mesecev, a ne izključujejo možnosti, da bo potrebna več kot ena operacija. Želja Vonnove je tako velika, da bi se na tekme vrnila že na začetku prihodnje sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, ko bo konec novembra tekme gostil Lake Louis. "Vrnila se bo močnejša kot kdajkoli," je prepričan vodja ameriške smučarske reprezentance, Avstrijec Patrick Riml, ki dodaja: "Njen cilj je, da se vrne v Lake Louisu (konec novembra)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.