Šport > Nogomet
63 ogledov

Maribor stežka slavil z 1:0

maribor astana Anže Petkovšek
Slovenski prvaki so v drugem krogu kvalifikacij Lige prvakov doma z 1:0 premagali kazahstansko Astano z Brankom Ilićem.

Maribor se je lani prebil do skupinskega dela Lige prvakov, medtem ko je Astana letos prvič osvojila državni naslov in se tako premierno poteguje za uvrstitev med elito.

V konici napada je ob Marcosu Tavaresu začel Dalibor Volaš. Ob levi stranski črti je Mitja Viler dobil prednost pred Erikom Janžo. Ob Aleksandru Rajčeviću je mesto centralnega branilca zasedel MarkoŠuler, na klopi je ostal Abel Gigli, zato pa se je v začetni enajsterici znašel vezist Marwan Kabha. Pri Astani sta se oba znanca slovenskih ljubiteljev nogometa znašla v prvi enajsterici. Branko Ilić je zasedel desni bok, Nemanja Maksimović pa standardno pozicijo na sredini. 

Mariborčani so izvrstno začeli srečanje. V četrti minuti so si priborili kot, k izvajanju katerega je pristopil Vršič. Odlično podajo je izkoristil Šuler in matiral Vladimirja Loginovskega. Domačini so še naprej delovali bolj poletno in ogrožali vrata gostov.

V deveti minuti je Ilić porumenel po ostrem startu nad Alešem Mertljem, štiri minute kasneje pa bi lahko Volaš podvojil prednost Maribora, toda iz ugodnega položaja je zgrešil. V 17. minuti je Vršič z domiselno potezo spet pretental podajo Astane, toda Tavares je zamudil na predložek.

Sredi prvega polčasa so se prebudili tudi gostje. Po hitrem protinapadu je Tanat Nuserbajev na levi zaposlil Georgija Žukova, slednji pa je z okrog 12 metrov meril čez vrata. Malce kasneje je z razdalje mimo gola streljal še Maksimović. Pred odmorom je bilo nato še najbolj vroče v 43. minuti. Takrat je Šuler malce nespretno izbil žogo pred vtekajočim Bauržanom Džolčievim, vendar je šel Jasmin Handanović pravočasno iz vrat in pobral žogo.

Drugi polčas se je začel v znamenju izenačene igre, prvo priložnost so si pripravili vijoličasti. V 53. minuti je Agim Ibraimi izvajal prosti strel z leve, na drugi vratnici pa Šuler z glavo ni dobro zadel žoge. V naslednjih minutah so gledalci v Ljudskem vrtu spremljali igro med obema kazenskima prostoroma.

Sredi drugega dela je Ante Šimundža iz igre potegnil Kabho in Vršića, vstopila sta Željko Filipović in Damjan Bohar. Takoj zatem so imeli gostje izjemno priložnost. Žukov je prebil desni bok in pred vrati našel Džolčieva, ta pa je s petih metrov zgrešil okvir vrat. 

V 74. minuti je imel krasno priložnost tudi Maribor. Tavares se je podal v prodor po desni, žoga je malce srečno prišla do Boharja na levi, Prekmurec je z volejem žogo z 12 metrov poslal čez gol. Dobro minuto kasneje je z razdalje solidno meril Ibraimi, toda Loginovski je ostal brez dela. V 81. minuti je Patrick Twumasi ponovno prebil Stojanovića in izsilil prekršek v nevarnem položaju, tik ob robu kazenskega prostora na levi strani, Mariborčani so se s skrajnimi močmi uspeli ubraniti. Strel gostov z roba kazenskega prostora je blokiral Tavares.

V 88. minuti so si gostitelji priigrali najlepšo priložnost v drugem delu. Viler je z leve poslal neugodno žogo, LukaZahović ni prišel do nje, zato pa si jo je dobro ustavil Tavares, vendar je Brazilec za las nameril čez gol. Takoj je sledil protinapad, ki ga je zaključil JuniorKabananga, Handanović je efektno ustavil njegov strel z 18 metrov. V sodnikovem dodatku je za domače z leve strani poskusil še Bohar, Loginovski ni imel pretežkega dela in je ujel žogo. Srečanje se je tako končalo z minimalno zmago Maribora.

Liga prvakov, 2. predkolo:

Maribor : Astana  1:0 (1:0)
Šuler 5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.