Šport
13 ogledov

Maribor z aktivnim rezultatom

Cvijanović gol Milec Filipović Dervišević NK Maribor Olimpija Ljubljana večni de Nino Verdnik
V 2. predkolu Lige prvakov je Maribor pri prvaku Bosne in Hercegovine Zrinjskemu zabeležil neodločen izid. Povratni dvoboj bo čez teden dni.

"Zrinjski je dobra ekipa, predvsem na domačem igrišču, kjer ima veliko podporo s tribun, toda menim, da je kakovost na naši strani in da bo prišla do izraza. Verjamem v našo zmago," je pred prvo tekmo z Zrinjskim dejal napadalec vijoličastih Nusmir Fajić. S soigralci se je nato moral zadovoliti ze remijem brez zadetkov.

Le malo priložnosti

Izbranci trenerja Anteja Šimundže so sicer kot prvi zagrozili tekmečevemu golu. Na polovici prvega polčasa je po podaji Dareta Vršiča s kakšnih 14 metrov z leve strani sprožil Agim Ibraimi, žoga pa je švignila mimo domačega okvira gola. V 26. minuti je še lepšo priložnost na drugi strani zapravil Danijel Stojanović, njegov strel je brez večjih težav zaustavil mariborski čuvaj mreže Jasmin Handanović. To pa je bilo pravzaprav tudi vse kar so nogometaši obeh ekip ponudili ljubiteljem nogometa v prvih 45 minutah.

Na začetku drugega dela igre je Jean-Philippe Mendy le rahlo ogrel domačega vratarja. V 64. minuti so naposled znova zapretili gostitelji. Po predložku z leve strani je do strela z glavo prišel Mile Pehar, vendar je z desetih metrov streljal visoko čez gol. V 75. minuti je z roba kazenskega prostora za vijoličaste poizkusil rezervist Marcos Tavares, žoga pa je za kakšen meter zgrešila desno vratnico. Na začetku sodnikovega podaljška je zaradi simuliranja prekrška ob odličnem stratu Marka Šulerja še drugi rumeni karton prejel Milan Muminović, a do konca tekme je ostalo premalo časa, da bi gostje prednost igralca več lahko izkoristili. 

 "Vedeli smo, kaj si želimo"

"To je bila taktična tekma, po kateri lahko rečemo, da je rezultat pravičen. Prišli smo prvi do priložnosti, v drugem polčasu prevladovali na igrišču. Nismo si ustvarili več obetavnejših situacij, smo pa onemogočili gostitelje. Vedeli smo, kaj si želimo. Pomembna nam je uvrstitev v naslednji krog in zavedali smo se, da je danes to prvi polčas tega dvoboja. Odločitev bo padla v Ljudskem vrtu, imamo pa dobro izhodišče za napredovanje," je po tekmi dejal ztener Šimundža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.