Šport > Nogomet
106 ogledov

Maribor končal niz Krškega

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo ibraimi ljudski vrt
1/8
Nino Verdnik
Maribor je v tretjem krogu najmočnejše slovenske lige na domačem Ljudskem vrtu premagal novince iz Krškega in se zavihtel na vrh ligaške razvrstitve.

Mariborski ljubitelji nogometa, ki so prehitro ostali brez užitkov na evropski klubski sceni, so tudi tokrat znova v velikem številu prišli na prvoligaško tekmo in videli zanesljivo igro državnih prvakov. Novinci med prvoligaši so v Ljudski vrt prispeli s popolnim izkupičkom iz uvodnih dveh krogov nove sezone. Toda v Mariboru so hitro položili orožje. Maribor je bil učinkovit in že po 14 minutah tekme povedel z dvema goloma razlike.

Že v sedmi minuti je Dare Vršič prodiral proti kazenskemu prostoru gostov in se odločil za strel. Gostujoči vratar Marko Zalokar je žogo odbil le do Jean-Philippa Mendyja, ki je iz bližine brez težav poslal v mrežo. V 14. minuti je sledilo novo veselje na tribunah. Takrat je bil v akciji Damjan Bohar, ki je z desne strani v kazenskem prostoru našel Vršiča. Ta je neovirano streljal proti vratom gostov za povišanje vodstva.

Gostujoče moštvo se je le otreslo pritiska in tudi treme. V drugi polovici prvega polčasa so Krčani večkrat prišli na polovico domačih in streljali proti vratom Jasmina Handanovića. Prvi je poskusil Luka Volarič, najprej je v 29. minuti streljal mimo vrat, minuto pozneje pa čez gol. Zelo nevaren strel z 20 metrov je v 35. minuti sprožil Enes Rujović. Visoki Handanović je žogo, ki je letela proti desnemu zgornjemu kotu mariborskih vrat, le ujel.

Takoj po začetku drugega polčasa so domači prišli do tretjega zadetka. Agim Ibraimi je na robu kazenskega prostora izkoristil podajo Marwana Kabhe in natančno streljal v levi spodnji kot. Gostujoče moštvo, ki je v uvodu sezone presenetilo z dvema zmagama, je prišlo do častnega gola. V 61. minuti je David Poljanec razveselil stotnijo privržencev Krškega.

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo ibraimi ljudski vrt | Avtor: Nino Verdnik Nino Verdnik
Uporabno podajo Žige Jurečiča je izkoristil za soočenje s Handanovićem, ki je bil pri strelu v levi spodnji kot povsem nemočen. Ibraimi je natančnost na tej tekmi kronal še z drugim zadetkom. Spet se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, obramba gostov je bila nepazljiva, Zalokar pa pri strelu v desni kot nemočen.

V 76. minuti bi domači lahko dosegli še peti gol. Mitja Viler je izvedel kot z leve strani, Mendy je streljal z glavo, Zalokar pa žogo ustavil na golovi črti. Mariborčani bodo v 4. krogu prihodnjo soboto gostovali v Kopru, Krčani pa bodo dan pozneje gostili Olimpijo.

Olimpija tekmo končala z devetimi

Prvi polčas je postregel z zanimivim dogajanjem. Ljubljančani so do zadetka narekovali ritem igre, v 16. minuti pa so Domžale povedle. Po akciji po desni strani je žoga prišla na drugo stran na rob kazenskega prostora do Dejana Trajkovskega, ki je z natančnim strelom ob bližnji vratnici premagal Aleksandra Šeligo in dosegel prvi gol v tekmovanju.

Sledilo je obdobje brez večjih priložnost, a vseeno precej razburljivo. V 30. minuti je sodnik Matej Jug pokazal drugi rumeni karton Maticu Finku zaradi prekrška, tako da je Olimpija ostala le z desetimi na zelenici. Ta izključitev je močno razburila trenerja Marijana Pušnika, ki je vztrajno protestiral pri sodnikih in moral ob koncu polčasa na tribuno.

Izključitev pa je podžgala Finkove soigralce, ki so kljub igralcu manj znali zagroziti, med drugim je Ezekiel Henty ob koncu prvega dela zapravil priložnost za izenačenje, ko je po globinski podaji streljal čez gol.

V uvodu drugega polčasa je Olimpija prevzela pobudo, toda prave akcije ji ni uspelo izpeljati. Za nameček je Jug v 59. minuti po udarcu s komolcem Kronavetra pokazal drugi rumeni karton še njemu, tako da je Olimpija igrala le še z devetimi igralci. V 67. bi lahko Žan Majer že unovčil izdatno številčno prednost, toda s 25 metrov je meril malenkost premalo natančno.

Dve minuti pozneje se je izkazal Šeliga po strelu Lucasa Horvata s 25 metrov, v 73. minuti pa je Majer po kotu s strelom z glavo zadel vratnico. V 84. minuti pa so gosti le povišali prednost, Horvat je podal na desno do Nejca Skubica, ta je podal pred vrata, kjer je bil osamljen novinec Antonio Mance in zadel za 2:0. Do konca tekme velja omeniti še poskus Amedeja Vetriha, Šeliga ga je ukrotil.

Olimpija bo v 4. krogu prihodnjo nedeljo gostovala v Krškem, Domžale pa bodo gostile Rudar.

Tretji poraz Velenjčanov

Velenjčani bodo še naprej na dnu lestvice, saj so na tretji tekmi sezone še tretjič izgubili. Z dvema goloma jih je tokrat pokopal Dejan Glavica, ki je Zavrču prinesel prvo zmago v sezoni (3:1) - po odmevnih remijih proti Mariboru in Olimpiji.

Zavrčani so povedli že v četrti minuti, ko je po dvojni podaji s Tonijem Datkovićem Dejan Polič žogo poslal pod prečko velenjskih vrat. Dvajset minut pozneje ob nadzoru nad igro so gosti podvojili prednost, takrat je obrambo prelisičil Glavica. Velenjčani še naprej niso našli poti do kakšne resne priložnosti, ob koncu polčasa pa so vseeno obudili upe na ugoden razplet, ko je Luka Prašnikar zadel za 1:2 po podaji Damjana Trifkovića.

V drugem polčasu so bili Velenjčani živahnejši, toda šele v 65. minuti je Mate Eterović s prostega strela malce ogrozil Matijo Kovačiča, ki je med polčasoma zamenjal Dominika Picaka. V 73. minuti je na drugi strani znova poskusil Glavica po prodoru po levi strani, izkazal se je Matej Radan. Tri minute pozneje je Glavica podal, z glavo pa meril Zlatan Muslimović, a meril previsoko.

Ko so Velenjčani dvakrat sprožili proti vratom prek Denisa Grbića in Jake Ihbeisheha v 84. in 86,. minuti, se je zdelo, da lahko Velenjčani še pridejo vsaj do točke. A Glavica je spisal drugačen scenarij, s svojim drugim zadetkom na tekmi, ki ga je dosegel z lobom z roba kazenskega prostora, je odločil zmagovalca.

Rudar bo v 4. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Domžalah, Zavrč pa bo dan prej gostil Krko.

Prva Liga TS, 3. krog:

Rudar : Zavrč 1:3 (1:2)
Maribor : Krško 4:1 (2:0)
Olimpija : Domžale 0:2 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.