Šport > Nogomet
100 ogledov

Maribor si je želel več

tavares maribor levski evropska liga Facebook/NK Maribor
Maribor je na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo v Ljudskem vrtu remiziral z bolgarskim Levskijem (0:0).

Slovenski in bolgarski podprvak sta se v štajerski prestolnici razšla brez golov (0:0). Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Sofiji.

Enakovreden dvoboj slovenskega in bolgarskega predstavnika se je končal brez zadetkov, kar pomeni, da bo povratni obračun tisti, ki bo odločil potnika v tretji predkrog. Mariborčani so sicer imeli lepo priložnost za prednost, ko je ob koncu tekme Marcos Tavares zatresel prečko, sicer pa je tekma minila brez posebnih priložnosti.

V prvem polčasu je najprej nase opozoril Dino Hotić, ki je v 21. minuti meril premalo natančno po strelu z roba kazenskega prostora. Sledilo je nekaj polpriložnosti na obeh straneh, a v ospredju so bolj kot napadalci bili branilci oziroma igralci z obrambnimi nalogami, ki so vestno izpolnjevali svoje naloge. Posledično tudi pravih akcij ni bilo.

V drugem delu je po pritisku domačih moral v 66. minuti posredovati Bojan Jorgačević, tako kot dve minuti pozneje po Tavaresovem poskusu. V 78. minuti so prvič nevarneje zagrozili gosti, ko je Jasmin Handanović ustavil strel Tundeja Adenijija.

Štiri minute pozneje pa je po kotu Hotića Tavares najvišje skočil in s strelom z glavo zatresel prečko. Tik pred koncem tekme je žogo le malo mimo mariborskih vrat poslal Georgi Kostadinov.

Evropska liga, kvalifikacije, 2. krog:

Maribor : Levski 0:0 (0:0)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.