Šport > Nogomet
48 ogledov

Maribor našel menjavo za Arghusa: prišel Abel Gigli

Abel Gigli EPA
Zaradi težav s poškodbami so vijoličasti morali hitro zakrpati zadnjo vrsto in okrepili so se s 24-letnim branilcem Parme.

Hitra reakcija Maribora in njegovega športnega direktorja Zlatka Zahovića je v klub pripeljala 24-letnega italijanskega branilca Abela Giglija. Vijoličasti so se bili prisiljeni odzvati v poletnem prestopnem roku zaradi hujše poškodbe branilca Arghusa, Brazilec bo izpustil kvalifikacijske tekme za ponoven preboj v Ligo prvakov, izbor strokovnega štaba za zamenjavo Južnoameričana pa je - Italijan.

Gigli je bil do sedaj član bankrotiranega prvoligaša Parme, ki pa ga je v lanski sezoni posodil v Crotone (Serie B). Temnopolti branilec somalijskega rodu je podpisal dveletno pogodbo in že zjutraj bo opravil prvi trening z novimi soigralci.

"Težave s poškodbami v naši vrsti se vrstijo. Zdaj je znano, da v kvalifikacijskih tekmah za Ligo prvakov ne bomo mogli računati na pomoč Arghusa in športni direktor Zlatko Zahovič je povlekel potezo," so na spletni strani kluba sporočili slovenski državni prvaki.

"Novi član vijoličastih je postal 24-letni italijanski branilec Abel Gigli. Z državnimi prvaki je podpisal 2-letno pogodbo, izbral je dres s številko 13. Ekipi se bo pridružil že na jutranjem treningu. Gigli je bil do zdaj član italijanske Parme, v sezoni 2013/14 je kot posojen igralec nosil dres Gorice, v lanski seozni pa je branil barve Crotoneja v Serie B."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.