Slovenija
22 ogledov

“Maribor ni konkurenčen”

MLM Nino Verdnik
Investicije. Gospodarstvo šepa tudi na Štajerskem. Brez težav le nekaj podjetij.

Maribor. “Štajersko gospodarstvo seveda deli usodo slovenskega in je v slabi kondiciji. V tem trenutku so investicije prej izjema kot pravilo. Le nekaj je podjetij, ki lahko brez težav poslujejo iz lastnega denarnega toka,” je za Žurnal povedala Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice.

Ob visoki socialni stiski, ki pesti Maribor, in kar 17-odstotni brezposelnosti so tudi gospodarske razmere vse prej kot rožnate. Novih investitorjev ni na vidiku, nekdaj uspešna podjetja so v slabem stanju.

Niso še pokazali volje

Podgornikova je poudarila, da Maribor trenutno ni konkurenčen za tuje investitorje. “Zato smo v preteklosti dali pobudo in nam je tudi uspelo doseči, da so pristojni spremenili zakon in dodali člen, s katerim je prodaja zemljišča dovoljena tudi pod ocenjeno vrednostjo, kadar gre za posebne primere in lokacije,” je dejala Podgornikova in dodala, da čeprav zakon že omogoča drugačen pristop, na mariborski občini še niso pokazali volje in pripravljenosti za to.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.