Šport > Nogomet
51 ogledov

Maribor na pragu 14. naslova prvaka

NK Olimpija NK Maribor Anže Petkovšek
V soboto se bosta v velikem derbiju 31. kroga Prve Lige TS na stadionu Stožice pomerila Maribor in Olimpija. Vijoličasti bodo imeli na voljo prvo "zaključno žogo" za osvojitev 14. ligaške zvezdice.

Do konca letošnje sezone Prve Lige TS nas loči samo še šest krogov, vodilni Maribor pa ima na prvenstveni lestvici 15 točk prednosti pred Olimpijo. Vijoličasti bi si tako že na večnem derbiju lahko zagotovili naslov državnega prvaka in izničil vse matematične možnosti za preobrat na vrhu razpredelnice. Mariborčani so si vso prednost priigrali v spomladanskem delu prvenstva, saj sta imeli ekipi pred zimskim premorom na računu enako številko točk.

"Imamo izredno priložnost, da že 5 krogov pred koncem prvenstva postanemo prvaki. To je izjemna situacija in vse bomo naredili, da bi nam uspelo. Zavedamo se, da bo nasprotnik želel preložiti naše slavje na kakšen drugi dan in nas čaka zahtevna tekma. Vendar je naš motiv velik in je opazno, da vsi že komaj čakajo začetek," je pred velikim derbijem za urano stran kluba povedal trener vijoličastih Darko Milanič in dodal: "Fantje že ves teden trenirajo fantastično. Z energijo, veseljem, strastjo. Zelo sem zadovoljen."

Milanič ima na razpolago večino igralskega kadra z izjemo tistih nogometašev, ki počivajo že dlje časa. "Kabha, Šme in Vršič še niso nared. Imamo predvideni dve različici, načrt pa bo odvisen tudi od razpleta tekme v Domžalah in vremena. To preprosto moram upoštevati pri pripravi," je povedal.

''Ne pričakujem izrazito napadalne Olimpije''

Večna rivala se bosta po obračunih v polfinalu Pokala Slovenije, kjer je daljši konec potegnila Olimpija, srečala še tretjič v manj kot mesecu dni.

"Bili sta različni tekmi. V Ljubljani smo po dobrem začetku v trenutkih, ko bi morali boljše nadzorovati dogajanje, nehali igrati in namesto povišanja prednosti izgubili tekmo. Na domačem igrišču pa smo prevladovali in se je nasprotnik branil globlje kot na prvi tekmi. Zdaj z njihove strani pričakujem predstavo, podobno tisti v Stožicah. V zadnjem času so menjavali igralce, a so ostali v nespremenjeni postavitvi. Ne pričakujem izrazito napadalno usmerjene Olimpije. Menim, da bodo ubrali previdnejšo strategijo s čakanjem na protinapade," je sklenil Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.