Šport
28 ogledov

Maribor osvojil naslov

Maribor Simon Maljevac
Nogometaši Maribora so zmagovalci letošnjega slovenskega superpokala. Državni prvaki so v Novi Gorici premagali pokalnega prvaka Gorico s 4:1 (2:0).

Mariborski nogometaši so četrtič v zgodovini osvojili superpokalno lovoriko. V Novi Gorici so temelje zmage postavili že v prvem polčasu, saj je Gorica, ki ji tudi v prvenstvu ne gre in je s štirimi porazi pri dnu lestvice, prejela dva zadetka, ob tem pa pokazala premalo, da bi predstavljala kakšno resno grožnjo tekmecu. V drugem polčasu je sicer pokazala precej odločnejši obraz, znižala zaostanek, a Marco Modolo je zakrivil novo najstrožjo kazen ter dobil rdeč karton, tako da so upi Gorice približno 15 minut pred koncem splavali po vodi.

Mariborčani so povedli že v drugi minuti, potem ko je Dare Vršič dobro podal s prostega strela z desne strani, goriška obramba je pred vrati pozabila na Damjana Vukliševića, ki je z glavo zadel za 1:0. V deveti miniti je bila v podobni akciji ista naveza, le da je mariborski branilec takrat žogo poslal malo čez gol.

Maribor, Superpokal | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
V 19. minuti je bilo že 2:0 za državne prvake. Po dolgi podaji v kazenski prostor je do žoge prišel Jean-Philippe Mendy, vratar Vasja Simčič ga je nepravilno zaustavil, tako da je sledila enajstmetrovka. To je zanesljivo izvedel Vršič. Štajerci so bili blizu novega zadetka v 26. minuti, a je Nusmir Fajić malce z leve strani z desetih metrov zatresel le zunanji del mreže.

V drugem polčasu je Gorica uvodoma pokazala odločnejšo igro, z izjemo poskusa Lorenza Pasqualinija so bili drugi streli nenatančni. Merilnih naprav pa ni imel pravilno nastavljenih niti Mendy v 62. minuti, ko je zgrešil iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru. Tri minute pozneje pa je Stephen Makinwa iz bližine le obudil upe domačih, ko je zadel za 1:2.

Kljub obetavni igri Gorice pa so njeni upi splahneli v 76. minuti. Modolo je nad Vukliševićem zakrivil prekršek v kazenskem prostoru, ob tem pa dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Z bele točke je bil še drugič na tekmi natančen Vršič. V 83. minuti je Vasja Simčič moral posredovati po strelu Aleša Mejača z dobrih desetih metrov, znova pa je bil premagan v 88. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Fajić.

"Pogoji za igro so bili zelo težavni, vendar smo na srečo odločno začeli in hitro prišli do prednosti. Po golu Gorice smo imeli nekaj težav, s smo v končnici tekme ponovno zaigrali boljše in zasluženo slavili. Ritem tekem je naporen, vendar smo dobro pripravljeni, pomembno vlogo pa igra naša dolga klop, ki je prišla do izraza tudi danes," je po tekmi dejal Vršić, ki je sodeloval pri vseh štirih zadetkih vijoličastih.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.