• Sob 12 do 23 °C
  • Ned 15 do 22 °C
  • Pon 17 do 25 °C
več na vreme.net

Po zmagi nad Paom

4 komentarji

"Lahko nam uspe nekaj v kar ni verjel nihče"

Maribor se je v petek prebudil v čarobno jutro. Na uradni strani Uefe namreč do nadaljnjega piše: 1. Maribor, 2. Lazio, 3. Tottenham ... Po zgodovinski prvi zmagi v Evropski ligi so člani vijoličastih v en glas zatrjevali, da v skupini J še zdaleč niso rekli zadnje besede.

Jan Krstovski / Maribor

 

Igralci in gledalci so se po koncu tekme navdušeno pozdravljali na zelenici Ljudskega vrta. (Foto: Saša Despot)

Lahko nam uspe nekaj v kar ni verjel nihče – da bi napredovali iz skupine.

Dejan Mezga
"Odigrali smo zares dobro. Soigralcem lahko samo čestitam za fantastično tekmo," je v drobovju Ljudskega vrta razlagal novopečeni slovenski državljan Dejan Mezga. Po veliki zmagi Maribora, prvi po več kot 13 letih na kakšni tekmi skupinskega dela, so se apetiti kar naenkrat povečali.

• Čaga popolna: Maribor do prve zmage v EL!

"Danes smo se v obrambi in napadu zares potrudili, da bi odigrali brez napake in uspelo nam je. Lestvice še nisem videl, a si jo bom pogledal," je nadaljeval Mezga. Vijoličastim je uspevalo vse, poleg doseganja zadetkov tudi domiselna proslavljanja, pri katerem je prvi strelec Robert Berić uporabil navdih korejskega Gangnam Styla, medtem ko je Agim Ibraimi tvegal (in dobil) rumeni karton za skok na oglasne panoje pred južno tribuno.

"Zavedali smo se, da smo dobri, kakovostni, da lahko premagamo vsakogar in tako smo tudi nastopili. Dominirali smo praktično celo tekmo … Mogoče oni niso pričakovali, da smo tako dobri, ampak mi smo verjeli. Lazio? To bo pomembna tekma, že zdaj lahko rečem, da če nam uspe zmagati tam, potem bomo naredili nekaj zares velikega. Lahko nam uspe nekaj v kar ni verjel nihče – da bi napredovali iz skupine," je še dodal Mezga.

Tavares: "Bilo je prekrasno"

Strelca Ibraimija in Berića je po tekmi doletela naključna doping kontrola, zato sta na stadionu ostala precej dlje kot ostali soigralci in prenekateri novinarji. Vtise po prvi zmagi v Evropski ligi, vodstvu v skupini J in prihajajočem gostovanju v Rimu pri Laziu je novinarjem zato strnil tretji strelec in brez dvoma igralec tekme Marcos Tavares.

"Igrali smo kompaktno, stali smo skupaj. Predvsem na sredini igrišča smo bili zelo kompaktni, Panathinaikosu nismo puščali veliko prostora, da bi lahko razvil svojo igro. Dobro smo izkoriščali osvojeni prostor in prehajali v napad," je povedal kapetan vijoličastih, ki ga na položaju za napadalcem Grki nikakor niso znali pokriti, tako da je lahko mirno podal za oba gola soigralcev, na koncu pa se med strelce vpisal tudi sam.

Robert Berić je z golom v prvem polčasu načel grško mrežo.  
"Bilo je prekrasno, prekrasno … Zelo sem vesel, da sem odigral tako dobro tekmo. Želim se le zahvaliti veličastnemu Bogu, ker mi je pomagal pri tem, da je bila to zame izjemna noč," je še pristavil prvi "tovariš" na Štajerskem. Dopolnil ga je še Aleš Mertelj, poleg Mezge, Ibraimija in Gorana Cvijanovića srčika mariborske zvezne vrste.

"Pogled na lestvico je čudovit"

"Zmaga je vedno sladka, še posebej v Evropski ligi. Želeli smo si jo vsi, želel si jo je cel Maribor. Vsi smo si želeli takšnega začetka in verjamem, da lahko še napredujemo tako igralci kot tudi sam klub. V izjemno težki skupini bo pomembna vsaka točka saj vemo, da so nasprotniki izjemno kakovostni," je dejal nekdanji nogometaš Kopra.

"Bila se je bitka, videli ste, da smo odigrali dobro tekmo in da lahko škodujemo tudi takšnemu velikanu, kot je Panathinaikos, ki je res veliko ime v evropskem nogometu. Verjamem, da naslednjim tekmecem, ki bodo prišli v Maribor, prav tako ne bo lahko, in da lahko škodujemo tudi tekmecem v gosteh, a do takrat je še nekaj časa. Pogled na lestvico je čudovit – smo na prvem mestu po prvi tekmi, prve tri točke … Le želimo si lahko, da bi bilo tako tudi na koncu," je še dodal.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarji (4)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima