Šport
23 ogledov

Maribor do točke proti Schalkeju

Maribor, Schalke
1/9
EPA
V 2. kolu skupinskega dela lige prvakov je Maribor po vodstvu v Gelsenkirchnu prišel do velike točke proti Schalkeju.

Po prvem kolu so bili vsi štirje klubi v skupini G povsem izenačeni, saj sta se obe tekmi končali z rezultatom 1:1. Mariborčani so do točke prišlji v izdihljajih tekme v Ljudskem vrtu proti lizbonskemu Sportingu, Schalke pa je z golom Klaasa-Jana Huntelaarja pripravil presenečenje na gostovanju pri londonskem Chelseaju. Izbranci Jensa Kellerja so dobro formo potrdili tudi konec minulega tedna, ko so v velikem porurskem derbiju z 2:1 ugrali Borussio iz Dortmunda, manj prepričljivi pa so bili v slovenskem prvenstvu vijoličasti, ki so pri ekipi Kalcer Radomlje iztržili remi brez zadetkov. "Da bi bila to težka tekma? Ne. To je tekma, na kateri se lahko pokažeš in dokažeš, pokažeš vse tisto, kar delaš, kar imaš," je pred dvobojem dejal trener Maribora Ante Šimundža.

Po uvodnih minutah umirili nalet Nemcev

V uvodnih minutah dvoboja je imel Schalke premoč na zelenici, v sedmi minuti je bil ob podaji v kazenski prostor le za las prenizek Huntelaar. Na začetku 11. minute se je najprej izkazal Jasmin Handanović, po kotu domačinov pa je s sredine igrišča poskušal domačega vratarja Ralfa Fährmanna presenetiti Dare Vršič, žoga pa ni končala daleč od želenega cilja.

Gostje so umirili nalete Schalkeja, v 19. minuti pa je s strelom od daleč poizkusil Julian Draxler, a precej neuspešno. Le dve minuti kasneje je Huntelaar nespretno reagiral v kazenskem prostoru, Handanović pa je lahko le mirno pobral žogo po Nizozemčevem neuspelem zaustavljanju okroglega usnja. V 26. minuti je Avstrijec Christian Fuchs poslal dolgo žogo z leve strani v kazenski prostor, kjer je bil sam Kevin-Prince Boateng, ki pa je z glavo streljal mimo vrat. Na drugi strani je Fährmann najprej zaustavil strel Damjana Boharja, v 31. minuti pa je bil dobro postavljen tudi ob strelu Marcosa Tavaresa. Ta je sprožil s kakšnih 20 metrov. Pred mariborskim golom je nato z roba kazenskega prostora visoko preko vrat streljal Dennis Aogo.

Gooooool Boharja!

Nato pa je sledil šok za celoten Gelsenkirchen. Mitja Viler je lepo pobegnil po levi strani, poslal izjemno natančno podajo v kazenski prostor, kjer je bil na desetih metrih sam Bohar. Ta je s prve udaril po žogi in zatresel mrežo. Fährmann se je sicer pritoževal, da ga je pri posredovanju oviral Tavares, a španski sodniki so priznali gol Slovencev.

Nemci so bili po prejetem zadetku rahlo grogirani, v 40. minuti pa je nevarno preko domačega gola streljal še Vršič. V gostujočem kazenskem prostoru je kasneje Marko Šuler blokiral poizkus Draxlerja, pritisk Schalkeja pa do polčasa ni obrodil sadov. V prvih 45 minutah so Mariborčani v okvir vrat sprožili štiri strele, Schalke pa je neposredno na gol vijoličastih streljal le enkrat.

Izenačenje v 56. minuti

Na začetku drugega polčasa Nemci niso našli prave poti do Handanovićevega gola, le v 51. minuti je z 20 metrov z volejem znova preko vrat streljal Draxler. Tudi izenačujoči zadetek domačih v 56. minuti ni bil plod akcije gostiteljev. Viler je pod pritiskom podajal nazaj, a je žoga na robu kazenskega prostora prišla do Huntelaarja. Ta ni streljal močno, vendar dovolj natančno, da je žoga končala v desnem spodnjem kotu mariborskega gola.  

V 60. minuti je do strela v kazenskem prostoru prišel Draxler, a se je z obrambo izkazal Handanović, pet minut kasneje pa je mimo vrat streljal Boateng. Schalke je v nadaljevanju tekme pritiskal na gol gostov, v 69. minuti pa je Huntelaar slabo diagonalno streljal z desne strani kazenskega prostora in žoga je končala v gol avtu. V 72. minuti so imeli Mariborčani prosti strel na 18 metrih, a je Agim Ibraimi zadel živi zid, na drugi strani pa je slovenski vratar zaustavil nevaren strel Draxlerja.

V 85. minuti so Nemci kar dvakrat izvajali indirektni prosti strel z nevarnega položaja, pri prvem je prehitro proti žogi stekel Ibrahimi, a niso ogrozili Handanovića. Štiri minute kasneje so trije Mariborčani krenili v protinapad proti trem igralcem Schalkeja, končalo pa se je le s kotom po strelu rezervista Sintayehuja Sallalicha. Sodniki so nato pokazali tri minute dodatka, kjer pa si domačini več od kota niso priigrali.

Liga prvakov, skupina G:

Schalke : Maribor 1:1 (0:1)
Huntelaar 56.; Bohar 37.

Sporting : Chelsea 0:1 (0:1)
Matić 34.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.