Šport > Nogomet
76 ogledov

Maribor ujel Olimpijo, razočaral Viole

večni derbi Anže Petkovšek
Nogometaši Celja in Maribora so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli brez zadetkov. Aktualni državni prvak se je s tekmo več po številu točk izenačil z Olimpijo.

Nogometaši Maribora so vpisali drugi zaporedni remi in se vsaj za en dan na vrhu razpredelnice Prve lige Telekom Slovenije izenačili z Olimpijo, ki bo v nedeljo ob 16.55 gostovala v Kopru. Za izbrance Darka Milanića je to slaba popotnica pred velikim derbijem naslednji teden v Ljubljani, hkrati pa nov dokaz, da Mariborčanom ekipa Roberta Pevnika ne leži. In z njo se bodo vnovič srečali čez dobre tri tedne v finalu pokala.

Štajerski derbi je v Areno Petrol privabil dobrih 4000 gledalcev, torej štirikrat več, kot je povprečje v Celju, končni razplet pa je brez dvoma lep uspeh za domačo zasedbo, ki ji osvojena točko veliko pomeni v boju za obstanek.

Celjani so taktično odigrali zrelo predstavo, saj so omrtvili igro gostov, tako da ti v devetdesetih minutah niso imeli izrazitih priložnosti. Na začetku srečanja so bili gostitelji celo podjetnejši in so v 8. minuti zadeli tudi prečko.

Mariborčani so ravnotežje in nato prevlado vzpostavili po prvih dvajsetih minutah. Bolj napadalno igro je napovedal strel Dareta Vršiča, ki ga je vratar Matic Kotnik uspešno ukrotil.

Priložnosti gostov bi lahko prešteli na prste ene roke. Naslednjo je imel na nogi Marcos Tavares, ki je v 55. minuti s "slabšo nogo" slabo zadel žogo in ta je zadela le zunanji del mreže na okvirju gola, najlepšo na tekmi pa je v 83. minuti zamudil Milivoje Novaković. Po natančni podaji Tavaresa je streljal iz voleja s kakšnih dvanajstih metrov, vendar je žoga zletela mimo vrat. Ob koncu je od daleč s strelom poskusil še Tavares.

Maribor in Olimpija se bosta v Stožicah pomerila v soboto, 7. maja, ob 20.15, dan prej pa bo Celje gostovalo v Zavrču.

Domžalčani povečali prednost pred Goričani

Nogometaši Domžal so v dvoboju z zadnjeuvrščeno Krko iztržili remi, kar pomeni, da so v boju za tretje mesto vendarle povečali prednost pred najbližjim zasledovalcem Gorico. Štiri kroge pred koncem imajo štiri točke naskoka. Na drugi strani je Krka, ki je izenačujoči zadetek dosegla v zadnji minuti sodnikovega podaljška, šestnajstič v sezoni osvojile točke (7 zmag, 9 remijev). Do Luke Koper, ki ima tekmo manj, jo loči ena točka, Celje na osmem mestu pa ji beži za šest točk.

Ekipi sta si zasluženo razdelili izkupiček; Domžale so do gola prišle rutinirano, Novomeščani pa so v drugem polčasu zapravili niz zrelih priložnosti, na koncu pa izenačili po strelu Lea Ejupa v 93. minuti.

Po zaspanem, neatraktivnem prvem polčasu, v katerem velja izpostaviti le priložnosti Dejana Trajkovskega in Aladina Šišića, se je igra v nadaljevanju razživela. Domžale so plaho krenile v napad, gostje pa so spretno izkoriščali prazen prostor, ki so ga ti puščali v obrambi.

Krka je imela pred zadetkom Domžal štiri zelo lepe priložnosti. V 58. minuti je Nana Welbeck zadel vratnico, dve minuti pozneje je najprej streljal Marin Perić, nato še Luka Majcen, prav ta igralec pa je v 72. minuti zapravil še 100-odstotno priložnost, ko v protinapadu žoge ni uspel poslati mimo Axela Maravala.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 77. minuti. Šišić je streljal, vratar Krke Miodrag Mitrović žoge ni zadržal, Antonio Mance pa je odbitek pospravil v mrežo.

Krka je imela nato še dve priložnosti za izenačenje (Perić, Boccacini), zasluženo izenačenje pa je sledilo tik pred koncem, ko je Ejup z roba kazenskega prostora premagal Maravala.

Prva Liga TS, 32. krog:

Celje - Maribor 0:0 (0:0)
Domžale - Krka 1:1 (0:0)

Nedelja, 1. maja:
16.55 Luka Koper - Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.