Šport > Nogomet
15 ogledov

Maribor z igralcem več iztržil le točko

Maribor Wigan Evropska liga Ljudski vrt Mertelj Tavares 11-metrovka penal Gregor Katič
Nogometaši iz Nove Gorice in Maribora so se v današnji tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Olimpija je doma premagal Radomlje 3:1 (1:0).

Maribor je bil po prepričljivih zmagah nad Radomljami in Olimpijo blizu zmagoslavju tudi v mestu vrtnic, a ni unovčil svoje premoči na igrišču. Navkljub hitro doseženemu golu in dejstvu, da je od 16. minute imel igralca več na igrišču, je na koncu osvojil zgolj točko, a je še vedno zelo blizu svojemu 13. naslovu državnega prvaka.

Uvod je bil izjemno dinamičen, v prvih petnajstih minutah so namreč Mariborčani dosegli vodilni gol, Novogoričani pa ostali brez Mateja Široka, ki je prejel rdeč karton. Državni prvaki iz štajerske prestolnice so že prvo obetavno akcijo kronali z golom, potem ko je Luka Zahović lepo prodrl v tekmečev kazenski prostor in podal Alešu Mertlju, ta pa je z izjemno natančnim strelom žogo poslal v levi zgornji kot vratarja Grega Sorčana za 1:0.

Dve minuti kasneje so zagrozili tudi gostitelji: Dejan Žigon se je znašel sam pred Jasminom Handanovićem, v tem "dvoboju" pa je bil zmagovalec mariborski vratar. V 16. minuti so Novogoričani ostali z igralcem manj na igrišču, Širok si je po prekršku nad Francozom Jean-Philippom Mendyjem prislužil rdeč karton.

Vijoličasti niso dali, zato so dobili

V nadaljevanju so izbranci mariborskega trenerja Anteja Šimundže nadzorovali potek na igrišču in prek Zahovića, Dareta Vršiča, Mendyja in Aleša Mejača zapravili kopico (pol)priložnosti za povišanje izida, v 38. minuti pa je Amir Dervišević med drugim zadel še prečko.

V drugi polovici tekme se je nadaljevala prevlada mariborskih nogometašev, Šimundža pa je v ogenj poslal še napadalca Daliborja Volaša. Drugi gol je bil neprestano "v zraku", Mendy pa je v 60. minuti zadel okvir vrat. V 74. minuti so Mariborčani obnemeli, domači "rezervist" Blessing Chibuike Eleke se je znašel pred Handanovićem in izenačil na 1:1.

Šimundža je po šoku v ogenj poslal še zadnjega "jokerja" Marcosa Tavaresa, "popolna ofenziva" njegovih varovancev pa ni obrodila sadov, navkljub nekaterim obetavnim akcijam je ostalo pri delitvi točk.

Zasedba iz Maribora bo v prihodnjem krogu gostila Celje, novogoriška pa bo se v gosteh pomerila s Kalcerjem iz Radomelj. Obe tekmi bosta v sredo, 6. maja.

Olimpija z zmago prebolela poraz proti prvakom

Nogometaši Olimpije so po visokem porazu v prejšnjem krogu na večnem derbiju proti Mariboru v gosteh z 1:4 tokrat želeli prikazati boljšo predstavo. Proti zadnji ekipi prvenstva so zeleno-beli pokazali svojo premoč tudi tokrat, doslej so v vseh štirih medsebojnih dvobojih vknjižili zmage.

Šporar Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana | Avtor: SPS/NkOlimpija SPS/NkOlimpija
Prvi nevaren strel so imeli domači v 24. minuti, ko je od daleč poskusil Darijan Matić, a je žoga letela nekaj centimetrov mimo desne vratnice vratarja Vjekoslava Andrića. Domači so nato le prišli do vodstva. Gostje so naredili napako za enajstmetrovko, porumenel je Aleksandar Zukić, z bele točke pa je bil brezhiben ljubljanski kapetan Andraž Šporar.

V 39. minuti je Radomlje rešila vratnica, po podaji Šporarja je poskusil Marko Vukćević. Eno redkih priložnosti so imeli gostje po prostem strelu ob koncu prvega dela tekme, a se napadalci pred vrati Darka Brljaka niso najbolje znašli, potem ko je bil Janez Zavrl v prepovedanem položaju.

Drugi polčas so po pričakovanjih domači nadaljevali napadalno, že v 48. minuti je z glavo poskusil Antonio Delamea Mlinar, a meril mimo desne vratnice gostujočega čuvaja mreže. V 55. minuti je za Ljubljančane v igro vstopil Ezekiel Isoken Henty, ki je že tri minute zatem zadel. Stekel je v napad, videl, da je Andrić preveč iz vrat, in z lepim lobom ukanil gostujočega vratarja za 2:0. Tudi minuto zatem je bilo vroče pred vrati Radomelj, a je Šporar meril v roke vratarja.

V 68. minuti so gostitelji vodili že s 3:0. Henty je žogo oddal v kazenski prostor, kjer je po neposrečenem posredovanju obrambe Radomelj suvereno zadel Šporar. Gostje so pet minut kasneje znižali zaostanek. Podajo iz kota je pred ljubljanskimi vrati lepo izkoristil Igor Barukčič. Gostje so po zadetku začeli igrati bolj podjetno, a se izid do konca tekme vseeno ni več spremenil.

Olimpija bo v 32. krogu v sredo gostovala pri Rudarju, Kalcer Radomlje pa isti dan gostijo Gorico.

Prva Liga TS, 31. krog:

Olimpija : Kalcer Radomlje 3:1 (1:0)
Šporar (31/11m, 68), Henty (48); Barukčič (73)

Gorica : Maribor 1:1 (0:1)
Eleke (74); Mertelj (9)

Celje : Luka Koper 3:2 (0:2)
Šporn (61), Omoregie (66), Gobec (85); Galešić (4), Rahmanović (45)

Zavrč : Krka 0:1 (0:0)
Domžale : Rudar Velenje 4:0 (2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.