Slovenija > Črna kronika
576 ogledov

Maribor: Zabodel jo je, ker mu ni pomagala

Nož
Mariborski policisti so predstavili podrobnosti dogajanja prejšnji teden, ko je moški z nožem zabodel prijateljico in nato oropal 13-letnega fanta.

V petek so mariborski policisti pred sodnika privedli mlajšega moškega, ki je v sredo z nožem zabodel prijateljico. 29-letni Mariborčan je utemeljeno osumljen poskusa umora in ropa, zaradi česar je preiskovalni sodnik zanj odredil pripor. 

O sredinem dogajanju na Dogoški cesti v Mariboru smo že poročali. Policija je sedaj razkrila več podrobnosti.

Osumljenec je svojo 26-letno prijateljico podrl na tla in jo s kuhinjskim nožem dvakrat zabodel v predel prsnega koša. Med dejanjem sta ga zmedli dve sosedi, ki sta začeli kričati in vpiti. Osumljenec je zato stekel za njima, a jima je uspelo pobegniti v hišo. V tem času je uspelo pobegniti in se skriti tudi poškodovani ženski. 

Osumljenec je nato pobegnil v bližnji gozd. Tam je z nožem v roki zagrozil 13-letnemu kolesarju, ki ga je srečal po naključju. Od njega je zahteval telefon. Odvzel mu je tudi kolo, s katerim je poskušal zbežati, kar pa so mu preprečili policisti, ki so bili poslani na kraj kaznivih dejanj. 

S PU Maribor so sporočili, da 13-letni otrok pri tem ni bil poškodovan, zabodena ženska pa je utrpela lahko telesno poškodbo. 

Ob tem policisti dodajajo, da sta tako osumljenec kot 26-letna ženska odvisnika od prepovedanih drog. Pred opisanimi dejanji je osumljenec v zameno za prepovedano drogo prodal kolo. Tik pred dejanjem pa so ga obiskali trije njegovi prijatelji, s katerimi se je sprl in enega od njih napadel s stolom. Temu se je uspelo ubraniti z lesenim ročajem motike, s katerim je osumljenca udaril po glavi in ga podrl na tla. 

Po prepiru so trije moški odšli, osumljenec pa je iz maščevanja napadel 26-letno prijateljico, ker ji je očital, da mu ni pomagala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.