Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Maribor žural z razlogom

Maribor žural z razlogom
1/63
Žurnal24 main
V soboto, 27. novembra, je temelje štajerske prestolnice zatresel že osmi Žur z razlogom. Skupini We Can't Sleep at Night in Rotor sta ogreli, Bunny Lake in Did nadaljevali, MGMT pa dokončali.

Za spremembo se festival na prostem, ki ima tudi humanitarno noto (vstopnina je simbolični en evro, ki ga obiskovalec donira prek SMS-spročila), ni odvijal v prestolnici, temveč  v Mariboru.

Fotografije iz dogodka si oglejte TUKAJ. Video pa TUKAJ.

Kljub poškodbi koncert izpeljal profesionalno
Čeprav je snežilo tako dan prej, kot tudi dan kasneje, so MGMT v Slovenijo prinesli sonce - v intervjuju za Žurnal24 je namreč frontman Andrew VanWyngarden povedal, da običajno na koncertna prizorišča prinašajo dež. Dobro razpoloženemu vokalistu se poškodba roke (pred kratkim naj bi si izpahnil ramo) na odru ni poznala, četudi je po nastopu nosil opornico. Večinoma najstniška publika, med katero so bili v večini Štajerci (opaziti je bilo tudi kar nekaj tujcev), saj je zadnji vlak iz Maribora v Ljubljano odšel že dve uri preden so MGMT sploh stopili na oder (dijaški oziroma študentski žep pa praviloma ne preneseta vozovnice in še hotelske namestitve), se je najbolj odzivala na najbolj prepoznavne hite, kot so Electric Feel, Time To Pretend in Kids. Prevoz in mraz sta najbrž pripomogla k temu, da se je na Glavnem trgu zbralo manj ljudi, kot je bilo pričakovati, čeprav jih je bilo vseeno nekaj tisoč.

Med skupinami, ki so nastopile pred MGMT, so najbolj navdušili avstrijski Bunny Lake, sicer pa so se na odru zvrstili še domačini We Can't Sleep At Night, italijanski DID, Rotor in Code.EP.

Druženje z MGMT v Udarniku

Okoli sto srečnežev, ki je po festivalu (naključno) obiskalo klubski večer v kinu Udarnik, pa je imelo priložnost videti celotno ekipo MGMT v bolj sproščenem vzdušju - Andrew in Ben sta za nekaj časa celo prevzela mešalno mizo in se preizkusila kot didžeja. Ni manjkalo niti navdušenih najstnic, ki so še posebej sicer prav nič zvezdniškemu Andrewu sledile na vsakem koraku in se z njim fotografirale.

V Mariboru odkrili Ameriko
MGMT pa si bodo morda Slovenijo zapomnili tudi po tem, da so po končanem druženju v Udarniku, da so v Mariboru ob 4. uri zjutraj le s težavo našli odprto restavracijo s hitro prehrano. In ker med ponudniki ni bilo kakšnih lokalnih dobrot, so se bili prisiljeni odločiti za - verjemite ali ne - McDonald's.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.