Šport
17 ogledov

Mariborčane okrepil še en Izraelec

David Dudu Biton EPA
Slovenski nogometni prvak Maribor je bil tik pred koncem poletnega prestopnega roka precej dejaven.

Potem ko so v Mariboru uradno potrdili prihoda vratarja Matka Obradovića in nadarjenega ofenzivnega vezista oziroma napadalca Martina Kramariča iz Krke, se bo novim članom Lige prvakov pridružil še izraelski napadalec Dudu Biton. O tem je prva poročala poroča ekipa24.si.

Belgija, Španija, Poljska ...

Šestindvajsetletni Biton bo v Mariboru igral kot posojen nogometaš belgijskega Standarda. Pred tem je bil posojen že Alcorconu in Apoelu, bil je član Charleroija (posojen Wisli), Maccabija Haife, Maccabija Tel Aviva, Hapoela Ra'anane in Hapoela Petah Tikve.

Biton se bo v Ljudskem vrtu pridružil Sintayehuju Sallalichu, ki ima prav tako izraelsko državljanstvo, sicer pa je etiopskega rodu.

"Bili smo v časovni stiski in morali smo se odzvati. Tekma v Domžalah je, ne glede na iztrošenost ekipe, znova potrdila, da potrebujemo nekoga, ki se zelo dobro znajde v kazenskem prostoru, igra dobro z glavo in obogati igro celotnega moštva z zadetki. Takšnega imamo v kadru, vendar žal nismo zadovoljni z njegovim profesionalnim odnosom. Maribor v slovenskem prostoru prevladuje in če ni igralca, ki bi zaključil akcije, je težje doseči namen. Doslej smo ga vedno imeli, ob Tavaresu sta Volaš in Berić imela zahtevane značilnosti. Prav tako Fajić, ko je še bil skromen, ponižen in deloven. Zdaj ga nimamo in sem prepričan, da se bo Biton dobro znašel v našem klubu ter pomagal ekipi, da bomo vzdržali velik boj, ki nas čaka v nadaljevanju sezone. Biton je igralec, ki smo ga potrebovali,” je prihod izraelskega napadalca v zgodnjih popoldanskih urah potrdil športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.