Šport > Nogomet
21 ogledov

Mariborčani bodo igrali na Brajdi

maribor astana Anže Petkovšek
Izžrebani so bili pari osmine finala v slovenskem nogometnem pokalu.

V sredo je bil odigran prvi krog Pokala Slovenije. Napredovanje med 16 najboljših si je zagotovilo osem prvoligašev (Maribor, Celje, Luka Koper in Domžale so bili neposredno uvrščeni v drugi krog), pet drugoligašev in tri ekipe iz 3. SNL.

V Tolminu se ljubiteljem nogometa zdajobeta pravi praznik, na stadionu na Brajdi bo pri domačem drugoligašu namreč gostoval državni prvak Maribor. Celjani se bodo odpravili na Fazanerijo, kjer je Mura v sredo presenetljivo izločila vodilno ekipo slovenskega prvenstva Gorico.

Nogometaši Olimpije in Domžal se bodo v osmini finala pomerili z bližnjima tretjeligašema. Zmaji bodo igrali v Ivančni Gorici, ravbarji pa pri ljubljanski Iliriji.

V Veržeju se prav tako obeta lokalni obračun, saj bo Farmtech gostil Zavrč. Edini prvoligaški dvoboj bomo videli v Velenju, kamor se bodo odpravili nogometaši Krke. Branilci naslova iz Kopra bodo gostovali pri novem drugoligašu v Kranju - Zarici. Druga kranjska ekipa - Triglav - se bo v gosteh pomerila z drugolišakim tekmecem - ptujsko Dravo.

Tekme bodo na sporedu 9. in 16. septembra, natančen datum tekme pa bo odvisen predvsem od reprezentančnih vpoklicev (8. septembra je namreč še reprezentančni termin), so zapisali na spletni strani NZS.

POKAL SLOVENIJE, osmina finala:

Rudar Velenje - Krka
Farmtech Veržej - Zavrč
TKK Tolmin - Maribor
Mura - Celje
Zarica Kranj - Luka Koper
Drava Ptuj - Triglav Kranj
Ivančna Gorica - Olimpija
Ilirija - Domžale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.