Šport > Nogomet
22 ogledov

Mariborčani najprej proti nenosilcu

(Maribor - Olimpija) Prva Liga derbi Ljudski vrt Saša Despot
Ekipa Maribora je že začela s pripravami, sestavljen je tudi seznam pripravljalnih tekem, vijoličasti pa čakajo podatek, kdo bo nasprotnik na prvi uradni tekmi 2017/18. Žreb v Nyonu bo v ponedeljek, 19. junija, ob 12. uri, ko bo znano, kje bo Maribor začel novo evropsko popotovanje.

Po razpletu državnih prvenstev na stari celini, je dopolnjena zasedba kvalifikacijskih bobnov za novo sezono evropskih pokalov.

Termin začetka kvalifikacij za ligo prvakov z udeležbo mariborske ekipe je 11./12. julij, povratni dvoboji bodo teden pozneje. NK Maribor ostaja kot slovenski prvak sprva v statusu nosilca, kar pomeni, da bo žreb ob Ženevskem jezeru slovenskim prvakom namenil nekoga izmed nenosilcev v tem delu tekmovanja.

Na seznamu možnih nasprotnikov so: Žilina (Slovaška), Žalgiris (Litva), Dundalk (Irska), Zrinjski (Bosna in Hercegovina), Dudelange (Luksemburg), Honved (Madžarska), Kukesi (Albanija), Vardar (Makedonija), Budućnost (Črna Gora), Mariehamm (Finska), Spartaks Jurmala (Latvija) in Samtredia (Gruzija), pridružili pa se jim bodo še zmagovalci prvega predkroga, v katerem New Saints (Wales), Hibernians FC (Malta), Linfield (Severna Irska), Vikungur (Ferski otoki) in Santa Coloma (Andora) kot nosilci čakajo moštva Alashkert (Armenija), La Fiorita (San Marino), Europa FC (Gibraltar), Infonet Tallinn (Estonija) in Trepča (Kosovo).

Na dan žreba bo predvidoma prišlo do delitve klubov po skupinah, tako da bo ob plesu kroglic v tem delu žreba krog možnih nasprotnikov skrčen, je poročala spletna stran kluba nkmaribor.com.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.