Slovenija
139 ogledov

Mariborska banka hrane brez soglasja

Zelenjava v trgovini Anže Petkovšek
V Slovenski banki hrane zahtevajo spremembo imena. Občina bo zaščito znamke najprej preverila.

"Ne nasprotujemo projektu. Se pa ne strinjamo z njegovim imenom. Banka hrane pomeni specifično zadevo, ki temelji na določenih pravilih. Mi smo v Sloveniji s tem imenom prisotni že nekaj časa in se ne strinjamo, da lahko kdorkoli uporablja to ime. Najprej morajo funkcionirati organizacije po določenih pravilih, kajti če delujejo po različnih, to povzroča zmedo," pravi Alen Novit iz Slovenske banke hrane.

Pripravljeni uporabiti drug izraz

Da namerava mariborska občina letos v življenje spraviti projekt Banka hrane, so zasledili v našem časopisu. "Pogovarjali smo se že z županom Kanglerjem, pa tudi s Fištravcem smo želeli vzpostaviti kontakt, dali smo tudi pisno vlogo, a odgovora do zdaj nismo dobili," dodaja Novit.

"Zagotovo bomo preverili, ali gre pri imenu za blagovno znamko. in če se bo to potrdilo, bomo uporabili drug izraz," zdaj odgovarjajo na občini. Pravijo, da izraz banka hrane uporabljajo kot "generični izraz, za katerim tiči pomembna socialna vsebina. Obžalujemo, da na to ne gledate enako," sporočajo Slovenski banki hrane.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.