Slovenija
11 ogledov

Mariborska NKBM v roke Američanom

NKBM Anže Petkovšek
Novo KBM naj bi prodali ameriškemu skladu Apollo.

Kot poroča časnik Delo, ki se sklicuje na vire blizu mariborske banke, naj bi Slovenski državni holding zaključil s pogajanji za nakup Nove KBM. Koliko bo zanjo ameriški kupec - sklad Apollo - odštel še ni znano, govori pa se o znesku okoli 200 milijonov evrov.

Ob tem naj bi se ob zaključku prodaje pogovarjali predvsem še o tem, kdo bo plačal morebitne stroške poplačila lastnikov izbrisanih podrejenih obveznic NKBM. Delo ob tem še navaja, da naj bi se dogovorili za delitev stroškov. Obveznosti naj bi deloma krila NKBM oziroma novi lastnik delno pa država.

V imenu države je banko, ki je konec lanskega leta prejela državno pomoč, del slabih posojil pa se je prenesel na Družbo za upravljanje terjatev bank, prodajal Slovenski državni holding, ki doslej ni želel komentirati oziroma potrditi, kdo vse je oddal zavezujoče ponudbe za nakup. Neuradno pa se je za banko potegovala še madžarska banka OTP, ki naj bi ponudila 130 milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:34 31.marec 2015.

    Janša in Tonin sta jim z svojim ogorčenjem nad homoseksualci in preusmerjanjem pozornosti znatno pomagala.

  • Vseslovensko Združenje Malih D 14:13 27.marec 2015.

    DRŽAVNI ZBOR - PREPOVED PRODAJE NKBM ravnokar na Odboru za finance in monetarno politiko – Predlog začasne odredbe je VZMD na USTAVNO SODIŠČE vložil za preprečitev neposredne škode državi in državljanom.www.vzmd.si/novice/207704Javna tribuna NE RAZPRODAJA, TEMVEČ BOLJ ...prikaži več RAZUMNO UPRAVLJANJE sinoči še v Mariboru - »Odkup najprej ponuditi državljanom ter vrniti zaupanje v varčevanje/investiranje na domačem kapitalskem trgu« izpostavlja Predsednik VZMD na tribuni, ob hkrati predani Strategiji upravljanja kapitalskih naložb Premieru RS s strani finančnega ministra.www.vzmd.si/novice/206820

  • zdrej 09:43 27.marec 2015.

    Stare igrice novih politikov :-(