Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Mariborsko sodišče je Senegalca obtožilo na leto in pol zapora

Bombni preplah v Mariboru. Fotosmedia
36-letnemu Senegalecu Mori Sowa, ki je februarja letos pred mariborskim lokalom Avenija z nožem napadel 32-letnega Mariborčana Aljaža Žarna, je sodišče kaznivo dejanje prekvalificiralo v poskus uboja na mah.

Mariborsko sodišče je danes 36-letnega senegalskega državljana Mora Sowa, ki v Mariboru živi začasno, s Slovenko, s katero ima dva otroka, obsodilo na leto in pol zapora. Čeprav mu je tožilstvo pred začetkom sojenja v zameno za priznanje za poskus uboja ponudilo sedem let in pol zapora, so tik pred razpletom kaznivo dejanje prekvalificirali v poskus uboja na mah.

Sow je 2. februarja letos pred mariborskim lokalom Avenija z nožem napadel 32-letnega Mariborčana Aljaža Žarna. Kmalu po dejanju je policija Senegal pridržala in od takrat se nahaja v priporu.

Olajševalne okoliščine tudi zaradi rasističnih opazk

Sodišče je med olajševalne okoliščine pri izreku kazni upoštevalo dejstvo, da je bil v času dejanja vinjen ter razdražen zaradi domnevnih rasističnih opazk. Za zdaj še ni znano, ali se bo katera od strani na odločitev sodišča pritožila.

Policisti so že v preiskavi ugotovili, da sta se obtoženi in žrtev sprla že v lokalu, ko pa ga je Mariborčan zapuščal, mu je Sow sledil in ga pri vhodnih vratih ob prisotnosti lastnice lokala zabodel v levo zgornjo stran prsnega koša, tik pod vratom.

 

Komentarjev 3
  • dimnikar 13:20 19.junij 2015.

    To je res strašljivo.

  • Ferluci 12:03 19.junij 2015.

    Torej če ti kdo reče žal besedo, imaš olajšavo za poskus uboja? In to kar tako, na pamet, namesto sedem let sediš le leto in pol? In državljani se naj v takšnem sistemu počutimo varne? Sranje!

  • Avatar olor
    olor 11:41 19.junij 2015.

    Senegalca je potrebno po izteku kazni izgnati iz naše države.