Slovenija
29 ogledov

Marii Pozsonec red za zasluge

Maria Pozsonec (Foto: Ivan Župič) Žurnal24 main
Maria Pozsonec bo danes prejela predsednikovo odlikovanje. Red za zasluge prejme za dejavnost na področju ohranjanja madžarskega jezika in kulture v Sloveniji.

Predsednik republike Danilo Türk bo danes z redom za zasluge odlikoval Mario Pozsonec za zasluge pri ohranjanju madžarskega jezika, madžarske kulture in vsestranski razvoj madžarske narodnostne skupnosti v Sloveniji ter za velik prispevek h krepitvi dobrih sosedskih odnosov med Slovenijo in Madžarsko.

Red za zasluge prejme tudi Zveza Slovencev na Madžarskem za sistematično skrb pri ohranjanju narodne identitete porabskih Slovencev ter za krepitev kulturnega, duhovnega in gospodarskega razvoja Slovencev na Madžarskem.

60-letna Maria Pozsonec je bila od leta 1990 do 2008 petkrat izvoljena za predstavnico madžarske narodne skupnosti. Madžarsko skupnost je tako v državnem zboru zastopala več kot 18 let, na zadnjih parlamentarnih volitvah pa je morala priznati premoč Laszlu Gönczu.

Maria Pozsonec, janez jan%C5%A1a, borut pahor, zmago jelin%C4%8Di%C4%8D, podobni | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.