Šport
52 ogledov

Šarapova žrtev teorije zarote?

marija šarapova EPA
Ruska teniška igralka Marija Šarapova je prvič po odločitvi Mednarodnega športnega razsodišča (Cas) stopila pred kamere in spregovorila o zakulisju njenega dopinškega prekrška.

Marija Šarapova se bo lahko aprila prihodnje leto vrnila na WTA Tour, je odločilo Mednarodno športno razsodišče (Cas), ki je dveletno prepoved tekmovanja zaradi uporabe prepovedanega meldonija skrajšala na 15 mesecev. Nekdanja prva igralka sveta je v uradnem odzivu na odločitev zapisala, da gre za enega najsrečnejših dni v njenem življenju.

marija šarapova | Avtor: Instagram Instagram
Šarapova je med drugim sporočila, da se je tekom zadnjih mesecih veliko naučila, obenem pa je izrazila upanje, da enako velja za odgovorne pri Mendarodni teniški zvezi (ITF).

Med prvim televizijskim nastopom po skrajšanju kazni je poskrbela za presenetljive obtožbe na račun ITF-a, ki naj bi zahteval kar štiriletno prepoved nastopanja in si pri tem pomagal celo s sporno sestavo arbitražne komisije.

''Dobila sem 24 mesecev prepovedi, a ITF je zahteval štiri leta. Opravila sem zaslišanje pred arbitražnim odborom, ki ga je izbral ITF. Na zaslišanju v Londonu sem se pogovarjala z ljudmi, ki so jih izbrali tisti, s katerimi se borim. To naj bi bilo nevtralno? Cas je nevtralen in Cas me je pomilostil,'' je povedala Šarapova, ki postaja vse bolj prepričana, da je ITF želel iz nje narediti vzorčni primer v poduk vsem ostalim profesionalnim športnikom. ''Tega nikoli nisem želela verjeti, vendar počasi začenjam,'' je dodala.

Krovna teniška zveza se je na obtožbe že odzvala. ''ITF ni želel za štiri leta kaznovati gospodične Šarapove. ITF je zavzel stališče, da bo o ustrezni kazni odločal neodvisni arbitražni odbor,'' so sporočili in zavrnili namigovanja o sporni sestavi komisije. 

''Člani neodvisnega odbora, v katerem so bili odvetniki, medicinski in znastveni strokovnjaki, so bili imenovani s strani ITF-a. Zastopniki gospodične Šarapove so imeli priložnost, da nasprotujejo imenovanju kateregakoli člana odbora, vendar so pisno zatrdili, da nimajo pripomb,'' so še zapisali pri ITF.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.