Šport
304 ogledov

"Ona je goljufivka, tega ne bi smeli dovoliti"

marija šarapova eugenie bouchard EPA
Ruska teniška igralka Marija Šarapova je ob vrnitvi v teniško karavano po izteku 15-mesečne prepovedi nastopanja doživela hladen sprejem.

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova se je po 15 mesecih zmagoslavno vrnila na WTA Tour in vprvem krogu turnirja serije Premier v Stuttgartu premagal italijansko veteranko Roberto Vinci s 7:5, 6:3.

Nekdanja številka ena se je na seznamu dopinških grešnic znašla po tem, ko so na lanskem OP Avstralije v njenem vzorcu odkrili sledi meldonija, ki se je s 1. januarjem 2016 znašel na seznamu prepovedanih poživil.

marija šarapova  | Avtor: EPA EPA
Šarapova se je turnija v Stuttgartu udeležila s povabilom organizatorja, kar so javno obsodile številne teniške zvezdnice. Nedavno sta Zvezo teniških profesionalk (WTA) okarali Agnieszka Radwanska in Caroline Wozniacki, ki menita, da dopinškim grešnicam ne bi smeli podarjati povabil za nastope na prestižnih turnirjih, temveč bi morale začeti na dnu in se skozi nižje range tekmovanja ter kvalifikacijska sita počasi prebijati nazaj med elito.

Medtem ko sta Wozniackijeva in Radwanska mnenja, da bi si morala Šarapova izboriti udeležbo na WTA turnirjih, pa je kanadska lepotica Eugenie Bouchard prepričana, da bi morali Rusiniji za vedno prepovedati udejstvovanje v profesionalnem tenisu.

eugenie bouchard | Avtor: EPA EPA
"Menim, da to ni prav. Ona je goljufivka in po mojem mnenju goljufivkam ne bi smeli dovoliti, da spet tekmujejo v športu. To je nepošteno do vseh igralk, ki se držijo pravil. WTA pošilja napačno sporočilo mladim otrokom. 'Goljufajte in sprejeli vas bomo nazaj z odprtimi rokami'. To se mi ne zdi prav. Ne zgledujem se več po Šarapovi, ker se mi je vse skupaj zamerilo," je povedala 23-letna Kanadčanka.

Šarapova je že pred dopinškim prekrškom veljala za hladno in arogantno dekle, ki v karavani nima prijateljic, po objavi dopinškega prekrška pa je postala persona non grata na WTA Touru. Teniška zvezdnica, ki je v karieri osvojila pet grand slamov, se za negativne komentarje ne zmeni.

"Najboljši občutek na svetu. Tiste prve sekunde, preden stopiš v areno. To je bil moj oder, odkar sem bila majhno dekle. Vrnitev je bila nekaj posebnega. Dolgo sem čakala na to," je ob zmagi dejala presrečna Šarapova.

marija šarapova  | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.