Šport > Nogomet
26 ogledov

Pušnik zavrača očitke: "Tožil ga bom!"

marijan pušnik Youtube
Slovenski trener tudi po koncu sodelovanja s Hajdukom nima miru pred splitskimi zdrahami.

Koroški strateg Marijan Pušnik se je pretekli teden po pokalnem porazu proti mestnemu rivalu Splitu poslovil od klopi splitskega Hajduka.

V taboru dalmatinskega ponosa je vedno pestro zakulisno dogajanje, v zadnjo epizodo, za katero je poskrbel oče enega od igralcev, pa je (posredno) vpleten tudi slovenski trener.

Pod okriljem Pušnika je zadnjega pol leta vadil tudi nadarjeni Frane Vojković, ki pa ni bil redni član prve enajsterice. Vse skupaj se je zakuhalo do te mere, da naj bi nogometašev oče Ivan Vojković predsedniku Hajduka Ivanu Kosu grozil s smrtjo.

Starejšega Vojkovića so priprli, po izpustitvi (naložili so mu prepoved približevanja predsedniku in njegovi pisarni), pa je za hrvaške medije navrgel nekaj krepkih obtožb na račun klubske hierarhije.

Oče naj bi v preteklih mesecih pogosto sestankoval s klubskim vodstvom glede statusa svojega sina. Vojković je zatrdil, da ga je predsednik Kos nagovarjal k temu, da svojega sina zaupa v roke točno določenemu menedžerju, to pa naj bi mlademu Vojkoviću zagotavljalo mesto v prvi postavi. Kos je to že zanikal.

Vojković je dejal še, da ga je predsednik enkrat glede omenjene teme poslal tudi k trenerju Pušniku. "Tudi on mi je dejal, da bi bilo dobro, da bi sina predal temu menedžerju, čeprav ga ni imenoval. Mislim, da sta trener in predsednik delovala usklajeno," je povedal Ivan Vojković.

"Nikoli se nihče ni vmešaval"

Kot smo že zapisali, je predsednik Kos navedbe Vojkovića zanikal, v četrtek pa se je oglasil tudi Pušnik in kategorično demantiral navedbe, v primeru nadaljevanja pa napovedal pravni odziv.

"Zavračam vse insinuacije gospoda Vojkovića. Žalosten sem, ko vidim kaj govori, saj sem bil do njega in njegovega sina razumevajoč in sem ju sprejel na pogovor, v katerem smo se dotikali le igre in obnašanja na igrišču. Hotel sem fantu dati dodaten motiv, da se dokaže, oče pa mi vrača na takšen način ...," je dejal Pušnik.

"Predsednik od mene nikoli ni zahteval, da nekega igralca dam v kader ali ga umaknem iz njega. To je bil tudi pogoj, ki sem ga postavil ob podpisu pogodbe. Klub je to spoštoval. Prepričan sem, da se kdaj niso strinjali z mojim izborom, a se niso vmešavali. Sem trener z dolgoletnim stažem. Lahko govorimo o subjektivnih vtisih, kakovosti igre, odločitvah in igrišču, toda če bo gospod Vojković nadaljeval z žaljivimi lažmi, ga bom moral tožiti zaradi obrekovanja," je sklenil nekdanji trener Celja, Dravograda, Maribora in Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.