Šport > Nogomet
43 ogledov

''Vzeli so mi pet let življenja''

marijan pušnik Youtube
Nogometaši Hajduka so v 12. krogu hrvaške 1. HNL slovenskemu trenerju Marijanu Pušniku povzročili nemalo sivih las. Bes ob koncu prvega polčasa se je spremenil v veselje ob koncu drugega.

Splitski nogometni klub je na domačem Poljudu po preobratu premagal mestnega rivala RNK Split in se po številu točk na ligaški lestvici izenačil z Osijekom. Slednjega je v derbiju 12. kroga na Kantridi premagala Rijeka pod vodstvom Matjaža Keka.

V splitskem derbiju so z golom Ivana Pešića povedli gostje, preobrat in zmago za Hajduk pa sta v nadaljevanju srečanja priigrala Marko Futacs, ki je bil natančen z bele točke, in Toma Bašić. Pušnik je bil po tekmi prešerno razpoložen, precej drugače je bilo ob koncu prvega polčasa.

''Na žalost je bil prvi polčas zelo slab, eden najslabših, odkar sem tu. Začetni postavi se ni bilo treba udeležiti dogodka na trgu (slovesnosit na splitskem trgu, kjer je potekal podpis dogovora, s katerim so navijači postali delni lastnik kluba, op. a.), izgledalo pa je tako, da smo bili mi na trgu, oni pa na kavi. Ob polčasu sem bil zelo hud. Ne sme se zgoditi, da tako naivno prejmemo zadetek. Ko se je odprlo, je bilo bolje. Veliko strelov, protinapadov... To je zdaj za nami, na koncu je najpomembnejša zmaga,'' je po tekmi dejal Pušnik.

''Izgleda, da so me igralci želeli živcirati. Premlad sem, zato so me želeli postarati. Vzeli so mi pet let življenja. Trenirali smo nekatere stvari, vendar tega na terenu nismo uspeli prikazati. Vem, da imate radi statistiko. Hajduk ni zmagal v zadnjih štirih derbijih na Poljudu, tokrat pa je. To pomeni, da napredujemo,'' je dodal Pušnik.

Rečani krepijo samozavest

V 12. krogu je bila uspešna tudi Kekova Rijeka, ki ostaja trdno zasidrana na prvem mestu ligaške lestvice. Po zmagi nad Osijekom razlika z drugouvrščenim Dinamom znaša šest točk.

''Odigrali smo odgovorno in pametno. Igralci si zaslužijo pohvale,'' je povedal nekdanji slovenski selektor. ''Odigrali smo zelo dobro. Kadar je žoga hitra, je težko igrati proti Rijeki. Po premoru so bili nekateri lačni nogometa, drugi so se v tem času spočili. Igralci so samozavestni. Naša igra nam daje razloge za optimizem,'' je dodal Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.