Šport > Nogomet
47 ogledov

Zato je Pušnik zapustil Olimpijo

Marjan Pušnik Anže Petkovšek
Nekdanji trener Olimpije Marijan Pušnik je v pogovoru za slovensko nacionalno televizijo razkril nekaj podrobnosti o prekinitvi sodelovanja z državnim prvakom.

Slovenski nogometni strokovnjak Marijan Pušnik je pojasnil, da ideja o prekinitvi pogodbe s slovenskim državnim prvakom ni zrasla ne na njegovem ne na zelniku predsednika Milana Mandarića. Kot je povedal v pogovoru za RTV Slovenijo, je bila odločitev povsem obojestranska.

''Prišlo je do sporazumnega dogovora med mano in predsednikom. Glavni razlogi so bili športni rezultati. Sam sem razočaran. V štirih tekmah samo točka. Na drugi strani nerazumevanje navijačev in premalo kemije med mano in igralci. Prišel sem z veliko energije in želje, da se negativen trend obrne. Žal se ni. Z glavo skozi zid ne gre, zato sva se s predsednikom dogovorila, da bo bolje, če dobijo priložnost drugi,'' je povedal Pušnik in dodal: ''Po dolgem pogovoru, ki je trajal skoraj dve uri, sva se strinjala, da je morda boljše za obe strani, če se razidemo. Nisem predlagal ne jaz ne on, lahko rečem, da je šlo za medsebojni sporazum.''

Pri odločitvi so pomembno vlogo odigrali tudi navijači ljubljanskega kluba, ki so trenerju zamerili, da je v začetno enajsterico vrnil Roka Kronavetra. Pušnik do navijaške skupine Green Dragons ne goji negativnih čustev, poudarja pa, da se navijači ne bi smeli vmešavati v sestavo ekipe.

''Od samega začetka sem dejal, da so moji motivi samo športni. Ko sem v enajsterico uvrstil Roka Kronavetra, sem si nakopal bes navijaške skupine Green Dragons. Pojasnil sem, da je bila to športna odločitev. V to, kar je bilo prej, se nisem spuščal. Zame je Rok dober igralec, navsezadnje sem ga jaz pripeljal v Olimpijo, postal je igralec prvenstva in se uvrstil v reprezentanco. Moja izbira je bila pravilna, mogoče pa ni bil pravi trenutek. Navijači so mi to zamerili, jaz njim nisem. Rekel pa bi, da se v športne odločitve kluba ne more spuščati nobena navijaška skupina. Trener in samo trener odloča o tem, kdo bo igral,'' je povedal 56-letni strateg.

O drugem mandatu na ljubljanski klopi, ki je bil še občutno krajši od prvega, pa je Pušnik dejal: ''Velika učna ura zame. Nekaj sem se naučil, upam, da so se tudi igralci in da bodo začeli igrati bolje. Seveda si kot vodja ekipe tudi glavni krivec, a po tolikih zamenjavah bodo morali odgovornost prevzeti tudi igralci. Ne smatram, da me je Mandarić zamenjal. To je bil sporazum. Upam, da bo Olimpija dosegala boljše rezultate. Če bo do tega prišlo z mojim odhodom, potem je to dobro.''

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 1
  • Lavdan 22:35 05.april 2017.

    Naslednjo priložnost dobi sveti Peter. Samo on z božjo pomočjo jih morda lahko reši.