Šport > Nogomet
188 ogledov

Zvezdniku Elfa diagnosticirali hudo bolezen

Mario Götze EPA
Nemškemu nogometnemu zvezdniku Mariu Götzeju so diagnosticirali redko obliko mišične bolezni, zaradi katere je moral prekiniti s treningi, izključena ni niti upokojitev.

Nemški nogometaš Mario Götze, strelec edinega zadetka v finalu svetovnega prvenstva 2014 v Braziliji, je opravil kopico zdravniških preiskav, ki so pokazale, da boleha za miopatijo

Sprva je kazalo, da nogometaš, ki po vrnitvi v Dortmund ni našel mesta v začetni postavi Borussie, trpi za presnovnimi motnjami, po poročanju nemških medijev pa je uradna diagnoza precej hujša.

mario götze | Avtor: EPA EPA
Miopatija je redka mišična bolezen, ki povzroča odmiranje mišičnega tkiva ter posledično šibkost in utrujenost mišič, kar močno otežuje regeneracijo po fizičnih naporih.

Götze je dlje časa tožil zaradi bolečin v mišicah, zato so se v klubu odločili, da zadevi pridejo do dna. Borussia Dortmund je pred dnevi sporočila, da ima nogometaš težave s prebavili, zato se do nadaljnjega ne bo udeleževal treningov. 

''Borussia Dortmund bo do nadaljnjega brez vezista Maria Götzeja. 24-letnik je v zadnjih mesecih trpel zaradi bolečin v mišicah, kar je botrovalo obširni preiskavi vseh možnih vzrokov. Preiskave so potrdile, da ima nogometaš motnje metabolizma, zato smo ga nujno morali umakniti s treninga,'' je sporočil nemški prvoligaš.

Popolno okrevanje kljub resnosti njegovega stanja ni izključeno, a odvisno od tega, kako huda je njegova diagnoza. ''Naredil bom vse, da se čim hitreje vrnem na treninge in ekipi pomagam uresničiti njene cilje,'' je optimistično sporočil nekoč eden najobetavnejših mladih nogometašev na svetu.

Komentarjev 1
  • wester62 16:07 02.marec 2017.

    če ima res to bolezen potem adijo nogomet.žal.