Magazin > VIP
176 ogledov

Marjanova hči Lana v Ameriki uspešno prestala operacijo

Marjan Beranič
1/4
Planet TV
Marjan iz Kmetije: Nov začetek je hčerko 1.januarja odpeljal v ZDA, kjer so ji končno pomagali in ji operirali nogice.

Lana Beranič, sedemletna hčerka tekmovalca Kmetije: Nov začetek Marjana Beraniča, je končno dočakala operacijo stopal. Lana je namreč imela močno deformirana stopala in je pri sedmih letih nosila čevlje številke 40. Ker je imela velika in nesorazmerno široka stopala, je bila njena obutev za družino velik zalogaj.

Marjan je za Planet TV po 10-urni operaciji, ki jo je Lana uspešno prestala, povedal: "Lane še nisem videl, čakam, da jo pripeljejo iz operacijske sobe. Na nogah sem že 13 ur in ker je tukaj ura komaj ena ponoči, me čaka še zelo dolga noč."

Lana se je operacije veselila

Sedemletnice operacije ni bilo strah, je Marjan povedal za Planet TV, ampak jo je komaj čakala. Operacija Laninih stopal je stala 114.000 evrov, katere večina stroškov je krila zavarovalnica. Ker družina ni imela dovolj denarja, je društvo MAUS že septembra zbralo 10.000 evrov za stroške bivanja čez lužo.

Z Lano sta odpotovala oče Marjan in starejša sestra Tamara. Marjan je za Planet TV pred odhodom povedal: ''1. januarja skupaj z Lano in najstarejšo hčerko Tamaro odletimo z Dunaja proti Floridi. Tamara gre z nama, zato ker obvlada angleško in da ne bomo imeli tam težav s komuniciranjem. Sam poseg je potem načrtovan za 4. januar. Trajal bo vsaj šest ur, potem ostane Lana še tri dni v bolnišnici, nakar se preselimo v hotel, kjer sledi okrevanje in terapije vsak dan. Nekako načrtujemo, da bomo vsaj pet tednov v ZDA, če bo vse v redu, se po tem času vrnemo domov, kjer bo Lana nadaljevala s terapijami.''

Komentarjev 3
  • samo.jst 07:58 06.januar 2017.

    Še ena blamaža Slovenskih ortopedov? No, saj niso problem le ortopedi, ampak večina zdravniške srenje, katerim bi padla kronca z glave, v primeru da bi vprašali za posvet druge strokovnjake.

  • Avatar skeptik
    skeptik 20:43 05.januar 2017.

    Vsaj ena dobra novica danes. Super, res!!!

  • Five 09:48 05.januar 2017.

    To je pa lepa novica!Čestitke za pogum in vztrajnost!