Slovenija
179 ogledov

Marko Jaklič nad uradnike

slovenija 01.12.11, posestvo Marka Jaklica, Marko Jaklic, domacija, nepremicnina Anze Petkovsek, Anze Petkovsek
Črna gradnja. Upravno sodišče v prid Jakliču, bazen ne potrebuje dovoljenja.

"Za to bodo odgovarjali," je napovedal Marko Jaklič, po novem pomočnik direktorja javnega zavoda Lekarna Ljubljana, potem ko je upravno sodišče ugodilo njegovi pritožbi in odpravilo sklep o rušenju črne gradnje – stanovanjskega objekta in gospodarskega poslopja v Selu nad Polhovim Gradcem. Pri tem je izpostavil Egona Breitenbergerja in Vesno Radovanovič z Upravne enote (UE) Ljubljana, izpostave Vič - Rudnik, proti katerima bo sprožil "ustrezne postopke".

Po njegovih besedah se je namreč več uradnikov trudilo, da mu ne bi izdali gradbenega dovoljenja, s čimer bi legaliziral hišo. Upravno sodišče sicer o Jakličevi tožbi zoper odločbo UE Ljubljana, ker je ta zavrnila izdajo gradbenega dovoljenja, še ni odločilo, sklep o dovolitvi izvršbe oziroma rušenju pa je odpravilo zaradi procesne kršitve.

Bazen ne rabi dovoljenja

Poleg tega je gradbeni inšpektor ugotovil, da je Jakličev bazen ob hiši enostaven objekt, za katerega po Černačevi uredbi ne potrebuje gradbenega dovoljenja. Nekdanji minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač je to odločitev komentiral takole: "Težko si predstavljam, da je bazen v tistem okolju mogoč." Po njegovih besedah je namreč tudi pri enostavnih objektih osnova za odločanje občinski prostorski načrt. Če ta ne dovoljuje drugih objektov, tudi enostavnih ne more. Pravi, da je treba gradnjo gledati kot celoto in oceniti, ali spada v prostor ali ne: "Če glavni objekt ne spada, tudi pritikline ne morejo."

Dodal je, da ti postopki trajajo predolgo in da bi moral biti postopek, kot je Jakličev, končan v največ dveh letih, traja pa že več kot osem.

Komentarjev 4
  • xtc 12:49 14.maj 2013.

    Banda pokvarjena, navadne drzavlane boste pa obrali do kosti sramoooooota!!!!!!

  • jožateboža 12:47 14.maj 2013.

    Pa ne, ljudje, vi samo gradite kjer vam paše!Pa če bo kakšen inšpektor mimo prijadral...lahko probate en stari recept " enega šicneš,pa ga obesiš na bližnji drog, da se ga od daleč vidi,potem pa ostali več ne pridejo "

  • 1111 10:32 14.maj 2013.

    ...sej se je vedlo, da nimajo jajc...vrana vrani...